Στο 20,4% η ύφεση στη Βρετανία σύμφωνα με στοιχεία του ανεξάρτητου Ινστιτούτου Μελέτης Εθνικών Στατιστικών. Φόβοι για δραματική αύξηση της ανεργίας.Μεγαλύτερη μείωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος από τις ΗΠΑ και την Ευρωζώνη κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους ανακοίνωσε το ανεξάρτητο Ινστιτούτο Μελέτης Εθνικών Στατιστικών. Το τρομακτικό 20,4% καταγράφεται στους τομείς της Οικοδομής και την Υπηρεσιών. Φυσικά η πτώση ήταν αναμενόμενη μετά την τρίμηνη καραντίνα Μαρτίου-Ιουνίου όταν όλα παρέμειναν κλειστά και η κινητικότητα των πολιτών περιορίστηκε δραματικά.

Απώλεια 200.000 θέσεων εργασίας;

Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, ο οποίος είχε κρούσει τον κώδωνα κινδύνου από την αρχή, δήλωσε πως η κυβέρνηση στέκεται αρωγός στις επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν βάναυσα από την πανδημία. Παράλληλα προειδοποίησε για αύξηση της ανεργίας έως το τέλος του χρόνου, με την απώλεια 200.000 θέσεων εργασίας.

Τέλος στο πεδίο της πανδημίας παρατηρείται κατακόρυφη μείωση των θανάτων και των κρουσμάτων, με τα νοσοκομεία να καταγράφουν μηδέν θανάτους από τον κορωνοϊό. Ο δείκτης R έχει πέσει από το 2% στο 0.9%.

Μαρία Καστρισιανάκη, Λονδίνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ