Σε χθεσινοβραδινή (1 Μαρτίου 2011) συνεδρία του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δημαρχείου Μπάρνετ βορείου Λονδίνου, το οποίο βρίσκεται στα χέρια των Συντηρητικών, επικύρωσε ομόφωνα την υποψηφιότητα της δημοτικού συμβούλου και Αντιδημάρχου κας Λίζας Ράττερ για το δημαρχιακό αξίωμα 2011-2012.

Η κα Λίζα Ράττερ (φωτό) είναι ελληνοκυπριακής καταγωγής και ο πατέρας της κατάγεται από τα Λιβάδια Λάρνακας. Υπηρετεί ως ιερέας στον Καθεδρικό Ναό Τιμίου Σταυρού και Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Golders Green βορείου Λονδίνου για 22 χρόνια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο επίσης, ενέκρινε την υποψηφιότητα του δημοτικού σύμβουλου κ. Πάρη Ευαγγέλου (επίσης ελληνοκυπριακής καταγωγής) για την θέση του Aντιδημάρχου για την ίδια χρονική περίοδο. Ράττερ και Ευαγγέλου εξελέγησαν χωρίς ανθυποψήφιους.

Η ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημάρχου θα γίνει κατά την διάρκεια της συνεδρίας του Συμβουλίου στις 17 Μαΐου 2011.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος του Μπάρνετ είναι ο μεγαλύτερος από τα 32 δημαρχεία του Λονδίνου με πληθυσμό 365 χιλιάδες κατοίκους εκ των οποίων 35 χιλιάδες είναι Κυπριακής ή Ελληνικής καταγωγής.

Εξάλλου από το 1995 ο δήμος του Μπάρνετ είναι διδυμοποιημένος με την κατεχόμενη Μόρφου και διατηρεί στενές σχέσεις με τον Δήμαρχο Χαράλαμπο Πίττα και το Συμβούλιο του. Ένδειξη των δεσμών των δύο δήμων είναι και η δημιουργία νέου δρόμου στο Μπάρνετ με την ονομασία Morphou Road (Οδός Μόρφου).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ