Ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, είχε σειρά επαφών κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στο Μόναχο και τη Νυρεμβέργη, στις 15-17 Οκτωβρίου 2010.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Πεταλωτής συνάντησε τα μέλη της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Μονάχου, όπου ενημέρωσε τα μέλη για την δραστηριότητα της κυβέρνησης τους 12 τελευταίους μήνες. Ιδιαίτερα στάθηκε στην επικείμενη εφαρμογή του Καλλικράτη και την διοικητική επανάσταση που επιφέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Στη συνέχεια, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μετέβη στην Νυρεμβέργη όπου είχε συνάντηση με εκπροσώπους των περιφερειών της ομογένειας της Γερμανίας. Οι φορείς έθεσαν τα ζητήματά τους στον κ. Πεταλωτή, ζητήματα που αφορούν την καλύτερη οργάνωση της ομογένειας και την αμεσότερη επαφή τους με την Ελλάδα. Τέλος, οι φορείς της ομογένειας έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κυβερνητική πολιτική και τις αλλαγές που προωθούνται, τις οποίες και ανέλυσε ο κ. Πεταλωτής.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Γερμανία, μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στους ομογενείς της Νυρεμβέργης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Πεταλωτής ανέλυσε στους παριστάμενους την κατάσταση που παρέλαβε και κλήθηκε άμεσα να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ένα χρόνο πριν. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε “στην εικόνα διεθνούς αναξιοπιστίας και απαξίωσης” της χώρας μας στην οποία “συστηματικά μας καταδίκασε η απραξία και η ατολμία των κυβερνήσεων της ΝΔ”. Στη συνέχεια της ομιλίας του Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις έντονες προσπάθειες του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης για την περιστολή των σπαταλών και την εγκαθίδρυση της διαφάνειας στο δημόσιο και ανέλυσε διεξοδικά τις μεγάλες αλλαγές και τομές, που προώθησε και προωθεί η κυβέρνηση, όπως το νέο ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό σύστημα, το fast track, η ανάπτυξη και οι επενδύσεις, η “Διαύγεια” αλλαγές που “δεν θα επιτρέψουν ποτέ στη χώρα μας να βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Περισσότερο στάθηκε ο κ. Πεταλωτής στον Καλλικράτη και τις αλλαγές που επιφέρει στην καθημερινότητα των πολιτών, “αποκεντρώνοντας επιτέλους ένα υδροκέφαλο κράτος” και “φέρνοντας την εξουσία όσο το δυνατόν πιο κοντά στις τοπικές κοινωνίες”.

Τελειώνοντας την ομιλία του, σημείωσε χαρακτηριστικά πως συζήτηση από την ΝΔ περί μνημονίου ή μη είναι ένα ψεύτικο δίλημμα που στόχο έχει να παγιδέψει τους πολίτες και να τους αποπροσανατολίσει από το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών, αλλά και της γενικότερης συγκυρίας, που είναι “συντήρηση ή πρόοδος, επιστροφή σε αγκυλώσει και πρακτικές του παρελθόντος ή χτίσιμο μιας νέας Ελλάδας με άλλη νοοτροπία, ξεκάθαρους κανόνες και αμοιβαία λογοδοσία μεταξύ κράτους και πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ