Προσπαθεί, αλλά ακόμα δεν μπορεί να κερδίσει στο γήπεδό της η Μπάγερν. Το Σάββατο χάρισε βαθμό στη μαχητική Φράιμπουργκ, ενώ την επόμενη εβδομάδα δίνει κρίσιμα παιχνίδια με ΑΕΚ και Μπορούσια Ντόρτμουντ.Σφυρίγματα και αποδοκιμασίες ακούστηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην άλλοτε απόρθητη Allianz-Arena από τους «καλομαθημένους» σε εύκολες νίκες οπαδούς της Μπάγερν. Και αυτό γιατί οι πρωταθλητές σκόνταψαν πάλι στη Μπούντεσλιγκα, παραχωρώντας ισοπαλία στην ομάδα του Φράιμπουργκ και μάλιστα μέσα στο Μόναχο. Μία ακόμη απόδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά με τη Μπάγερν φέτος. Αλλά τι δεν πάει καλά; Μάλλον αυτές τις εξηγήσεις ήθελε να αποφύγει ο αρχηγός της ομάδας Μίχαελ Νόιερ και προσπέρασε βιαστικά τα μικρόφωνα των δημοσιογράφων μετά το σφύριγμα της λήξης, λέγοντας μόνο: «Όχι σήμερα».

Την υποχρέωση έβγαλε ο Τόμας Μίλερ, από τους παλιούς πλέον στη Μπάγερν και στην Εθνική Γερμανίας, ο οποίος όμως επί 70 λεπτά έβλεπε το ματς από τον πάγκο. «Έχουμε πρόβλημα στα τελευταία τρία παιχνίδια, δεχόμαστε σχεδόν τα ίδια γκολ», δήλωσε. «Πρώτα μια στημένη φάση την οποία θα μπορούσαμε να αποφύγουμε και μετά ο αντίπαλος πάει πιο γρήγορα στη μπάλα, αν και δεν έχουμε λιγότερους παίκτες στην περιοχή. Αυτή είναι η κατάσταση, το παιχνίδι μας δεν είναι και το καλύτερο, έχουμε και κάποιους τραυματίες αυτή την εποχή…»

Κρίσιμη εβδομάδα για τους πρωταθλητές

Το περίεργο είναι ότι η Μπάγερν χαρίζει βαθμούς μέσα στο γήπεδό της απέναντι στη Φράιμπουργκ, στην Άουγκσμπουργκ και βέβαια στον Άγιαξ, για να μη μιλήσουμε για την άτακτη υποχώρηση απέναντι στη Γκλάντμπαχ που πρόσφατα είχε φύγει θριαμβεύτρια με 3-0 από το Μόναχο. Την ίδια στιγμή ωστόσο, οι Βαυαροί κερδίζουν εκτός έδρας στο πρωτάθλημα απέναντι στη Μάιντς, αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην ΑΕΚ. Την Τετάρτη η ελληνική ομάδα ανεβαίνει στο Μόναχο για τη ρεβάνς, ενώ ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι της Μπουντεσλίγκα με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ο Τόμας Μίλερ πιστεύει βέβαια ότι απέναντι στην ΑΕΚ η Μπάγερν θα βελτιωθεί. Όπως λέει, «στο Τσάμπιονς Λιγκ θέλουμε να δείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο, θέλουμε να δείξουμε ενθουσιασμό και βέβαια να κρατήσουμε αυτή την ενέργεια και για το Ντόρτμουντ. Δεν είδα το παιχνίδι της Μπορούσια, αλλά αυτή η ομάδα διανύει μία εξαιρετική περίοδο, φέρνει αποτελέσματα, παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο κι εμείς θέλουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί…»

Μεγάλη νίκη στα …κόρνερ

Θα μπορούσε η ΑΕΚ να ακολουθήσει το παράδειγμα της Φράιμπουργκ και να διεκδικήσει κάτι καλό μέσα στο Μόναχο; Πάντως η στατιστική του Σαββάτου δείχνει ότι η Μπάγερν είχε απόλυτη υπεροχή με 72% κατοχή της μπάλας και 14 κόρνερ έναντι 2 για τη Φράιμπουργκ. Προηγήθηκε, αλλά δέχθηκε την ισοφάριση και μάλιστα στο 89ο λεπτό, δηλαδή τη στιγμή που οι Βαυαροί μάλλον δεν είχαν στο μυαλό τους τη Φράιμπουργκ, αλλά στα …αποδυτήρια. Συμπέρασμα από τον Τόμας Μίλερ: «Είναι δύσκολο να το διαχειριστείς συναισθηματικά…Κερδίζεις 1-0, βασανίζεσαι σε όλο το ματς, και στο τέλος δέχεσαι γκολ από τη Φράιμπουργκ εντός έδρας…»

Σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, η σύζυγος του Τόμας Μίλερ θέλησε να κάνει και το δικό της σχόλιο μέσω Instagram με αιχμές εναντίον του προπονητή της Μπάγερν Νίκο Κόβατς. «Πέρασαν 70 λεπτά μέχρι να του έρθει η επιφοίτηση…», γράφει η κυρία Μίλερ, εννοώντας ότι ο σύζυγός της μπήκε στο παιχνίδι μόλις στο 71ο λεπτό. Ο δημοσιογράφος του Sky δεν παρέλειψε να ρωτήσει τον Τόμας Μίλερ για το επίμαχο σχόλιο της συζύγου κι εκείνος απάντησε ως εξής: «Τί να κάνω; Μ' αγαπάει…» Άσχετο.

DPA, kicker.de,Γιάννης Παπαδημητρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ