Στο  κρατίδιο της Βάδης Βυτεμβέργης στο  Schwabisch Hall βρέθηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου συμμετείχε στη μικτή περιφερειακή έκθεση WFG στο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο περιφερειών. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως 15 Σεπτεμβρίου στην Αρένα Χοενλόχε του Ιλσχόφεν, και διοργανώθηκε από την Περιφέρεια του Schwabisch Hall.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με τα  χαρακτηριστικά της νέας της ταυτότητας «Μυθική Πελοπόννησος», όπου προέβαλε τα Πελοποννησιακά προϊόντα και τους τουριστικούς της προορισμούς. Στην έκθεση, η οποία διοργανώνεται κάθε 5 χρόνια από την Περιφέρεια του Schwabisch Hall, συμμετείχαν περισσότεροι από 160 εκθέτες ενώ την επισκέφθηκαν πάνω από 50.000.

Οι επισκέπτες που βρέθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου γεύθηκαν παραδοσιακά εδέσματα της Πελοποννήσου, το ποιοτικό της κρασί, ελιές και ελαιόλαδο, παστέλια, λαλάγγια και  αρκετά παραδοσιακά γλυκίσματα. Στους επισκέπτες μοιράστηκαν δυο προωθητικά φυλλάδια στα γερμανικά για τα προϊόντα και τον τουρισμό της Πελοποννήσου καθώς και 2 διαφορετικά cd με ντοκιμαντέρ για την Πελοπόννησο. Στην έκθεση καταγράφηκε για μια ακόμη φορά η μεγάλη δυναμική των Πελοποννησιακών προϊόντων στο εξωτερικό.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε την δεύτερη ημέρα το χορευτικό από Έλληνες της ομογένειας που συμμετείχε μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με το οποίο γέμισε η αίθουσα του εκθεσιακού χώρου με ακούσματα από την Πελοπόννησο.

Στην έκθεση συμμετείχαν και άλλες συνεργαζόμενες Περιφέρειες όπως η Περιφέρεια της Βόρειας Σαξονίας  και η Περιφέρεια Zamosc της Πολωνίας. Ο Περιφερειάρχης του  Schwabisch Hall κ. Bauer κατά την εναρκτήρια ομιλία του ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του για συμμετοχή στην έκθεση, και τόνισε την πολύ καλή συνεργασία των δυο Περιφερειών στα θέματα τουρισμού, ενέργειας, αγροτικής οικονομίας και δημόσιας διοίκησης. Ο κ. Bauer επεσήμανε την συνεργασία του με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη και εξήρε την προσπάθεια που καταβάλει η Πελοπόννησος.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κα. Νικολάκου στην ομιλία της κατά τη διάρκεια των εγκαινίων αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Πελοποννησιακών προϊόντων και της Πελοποννήσου ως προορισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα. Νικολάκου απευθυνόμενη στους παρεβρισκόμενους των εγκαινίων, τους εκπροσώπους  των άλλων Περιφερειών  και τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρθηκε στη προσπάθεια που καταβάλουν οι Έλληνες πολίτες για να ξεπεράσουν την κρίση αλλά και στην πολιτική άποψη της Περιφέρειας Πελοποννήσου ότι η κρίση θα αντιμετωπιστεί με ενδυνάμωση του ρόλου των Περιφερειών. Τέλος ανέφερε ότι η Ευρώπη αποτελεί εγγύηση για τη διεθνή ειρήνηpeloponnisos1.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ