Το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. διοργανώνει, σε συνεργασία με την AELAC (Αssociation pour l’Ιtude de la Littιrature Apocryphe Chrιtienne), την Προτεσταντική Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Λωζάννης και το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του Α.Π.Θ., Διεθνές Συμπόσιο για την Απόκρυφη Χριστιανική Γραμματεία. Το Συνέδριο, με τίτλο “Ancient Christian Literature and Christian Apocrypha” θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 26 έως την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014.

Πρόκειται για το πρώτο Συμπόσιο που πραγματοποιείται στην Ελλάδα με αντικείμενο τα απόκρυφα χριστιανικά κείμενα, τη θέση τους μέσα στη μεγάλη δεξαμενή της αρχαίας χριστιανικής γραμματείας και το ρόλο που αυτά έχουν διαδραματίσει στην ιστορία του Χριστιανισμού, την τέχνη και τον πολιτισμό. Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν επιστήμονες από την Ευρώπη, την Αμερική και τον Καναδά, που πραγματοποιούν συστηματική έρευνα στα απόκρυφα χριστιανικά κείμενα, αρκετοί δε εξ αυτών έχουν προβεί και σε εκδόσεις αυτών των κειμένων.

Το Διεθνές Συμπόσιο “Ancient Christian Literature and Christian Apocrypha” θα πραγματοποιηθεί σε παράλληλες συνεδρίες στα αμφιθέατρα Ι και ΙΙΙ του ΚΕ.Δ.Ε.Α. του Α.Π.Θ. από το απόγευμα της Πέμπτης 26/6 έως το μεσημέρι του Σαββάτου 28/6 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 29/6 στο αμφιθέατρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, στο χώρο της μονής Βλατάδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ