Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού,  κ. Κυριάκο Γεροντόπουλο, είχε η Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου.

Στη συζήτηση, που διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, τέθηκαν  ορισμένα από τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την Ομογένεια, όπως το φορολογικό και η στασιμότητα που παρατηρείται στην αναδιοργάνωση του ΣΑΕ.

 

Η κυρία Σαραντοπούλου, επεσήμανε ότι το ΣΑΕ ως Παγκόσμιος Οργανισμός του Απανταχού Ελληνισμού θα πρέπει να έχει συνέχεια και  η όποια αναμόρφωση να γίνει εν λειτουργία, βάση των νέων δεδομένων και της αποκτηθείσης όλα τα χρόνια εμπειρίας. Είναι αναγκαίο τόνισε,  να γίνουν ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του καθώς και  να χαραχτεί εκ νέου η στρατηγική του Οργάνου.

 

Η Γραμματέας του ΣΑΕ έθεσε επίσης το ζήτημα του νέου νόμου και τόνισε την ανάγκη  διενέργειας εκλογών για την ανάδειξη  νέου προεδρείου. Υπογράμμισε ότι το ΣΑΕ ως θεσμός κατοχυρωμένος στο Σύνταγμα της Ελλάδος δεν δύναται να παρουσιάζει κενό λειτουργίας και ύπαρξης, ενώ επεσήμανε πως, σε κάθε περίπτωση, οι εκλογές θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν και με τον υφιστάμενο νόμο.

 

Επίσης,  η Δρ.Σαραντοπούλου αναφερόμενη στην  Αναθεωρητική και Οργανωτική Επιτροπή, μέλη της οποίας είναι το νυν προεδρείο του ΣΑΕ, ακαδημαϊκοί καθώς και υπηρεσιακοί και θεσμικοί παράγοντες της Ελλάδος και της Ομογένειας, εισηγήθηκε την σύντομη ενεργοποίηση  της.

 

Η κυρία Σαραντοπούλου έθεσε  και το κρίσιμο θέμα της στέγασης των Γραφείων του ΣΑΕ στην Θεσσαλονίκη και της πολύμηνης στάσης στην μισθοδοσία και τις Ασφαλιστικές  Εισφορές  των υπαλλήλων  του Ιδρύματος Αποδήμου Ελληνισμού.

 

Από την πλευρά του ο κ. Γεροντόπουλος επανέλαβε  το έντονο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τον Απόδημο Ελληνισμό και τη σταθερή προσήλωσή της στην αξιοποίηση του δυναμικού του. ‘Όσον αφορά το ΣΑΕ, υπογράμμισε την ανάγκη ανασυγκρότησής του κατόπιν και των διαβουλεύσεων που είχε με την Ομογένεια.

 

Τέλος, αναφέρθηκε στην επικείμενη  συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, υπό τον νέο της  Πρόεδρο, βουλευτή ΝΔ Θεσσαλονίκης κ. Σάββα Αναστασιάδη,  προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα για την αναδιαμόρφωση  του ΣΑΕ,  την ψήφιση του νομοσχεδίου και τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προεδρείου.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ