Συνάντηση διαλόγου και συνεργασίας του Προέδρου του DHW Γιώργου Χατζημαρκάκη με τον Έλληνα Πρέσβυ στο Βερολίνο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Επίσημη επίσκεψη στον νέο Πρέσβυ της Ελλάδος στο Βερολίνο, κ. Δημήτριο Ράλλη, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου και Ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης. Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους διαπιστώθηκαν πολλές κοινές απόψεις για τα τρέχοντα πολιτικά πράγματα μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας αλλά και η βούληση για συνεργασία. Διατυπώθηκαν δε προτάσεις για βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ενέργειες για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Στις βραχυπρόθεσμες προσπάθειες εντάσσεται π.χ. η απόδοση μεγάλης δημοσιότητας σε επισκέψεις Γερμανών πολιτικών και άλλων προσωπικοτήτων που θα αποφασίσουν να περάσουν τις διακοπές τους εφέτος στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του DHW αναφέρθηκε επίσης στις δραστηριότητες και επιτυχημένες προσπάθειες της οργάνωσης για στήριξη της ελληνικής οικονομίας, προώθηση των σχέσεων και συνεργασιών και διόρθωση της εικόνας της Ελλάδος στα γερμανικά ΜΜΕ. Ενημέρωσε αναλυτικά για την σημασία της γερμανικής οικονομίας για την Ελλάδα και δήλωσε την υποστήριξή του στις πρωτοβουλίες του Έλληνα Πρέσβυ για επέκταση της ελληνο-γερμανικής συνεργασίας βλέποντας την κρίση σαν ευκαιρία για πρόοδο και ανάπτυξη.

«Ενημέρωσα τον κ. Πρέσβυ και για τις προτάσεις μου για το σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ με σκοπό την τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα, προτάσεις που δημοσιεύθηκαν στην γερμανική DIE ZEIT και την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Ήδη αυτές έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη από την γερμανική κυβέρνηση. Εξέφρασα την επιθυμία μου και η ελληνική κυβέρνηση να τις προσέξει και να βοηθήσει στην υλοποίησή τους. Πρώτος στόχος μας είναι τώρα λόγω των καλοκαιρινών διακοπών ο τουρισμός. Αργότερα θα αναλάβουμε και άλλες πρωτοβουλίες και ελπίζω γρήγορα ο ελλαδικός κόσμος να αισθανθεί την υγιή και ειλικρινή αλληλεγγύη όχι μόνον του γερμανικού επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου προς την Ελλάδα αλλά και του γερμανικού λαού γενικά» τόνισε ο Γιώργος Χατζημαρκάκης αφού συμφώνησε με τον Πρέσβυ να έχουν τακτικές επαφές και ανταλλαγές απόψεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ