Nees

Ενενήντα νέοι και νέες της ελληνικής Διασποράς, ηλικίας 15-17 ετών, από τις πέντε ηπείρους, θα βρεθούν στην Ελλάδα, μέσω ενός προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), του υπουργείου Εξωτερικών, από τις 25 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου.

Στόχος του προγράμματος, που έρχεται να επιβραβεύσει μαθητές με καλή σχολική επίδοση και εμφανές ενδιαφέρον για την ελληνική γλώσσα και τον ελληνισμό, αποτελεί η ενδυνάμωση της ελληνικής πολιτιστικής τους ταυτότητας, όπως και η γνωριμία τους με τη σύγχρονη Ελλάδα. Μέσω του προγράμματος επιχειρείται επίσης η ανάπτυξη δεσμών φιλίας μεταξύ των νέων της ελληνικής διασποράς από διαφορετικές χώρες προέλευσης, αλλά με κοινή πολιτισμική ρίζα, καθώς και γνωριμία με διακριθέντες μαθητές της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιμορφωτικά μαθήματα, διδασκαλία ελληνικών παραδοσιακών χορών και τραγουδιών, συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, που αποσκοπούν στην ουσιαστικότερη γνωριμία με την Ελλάδα του σήμερα, με παράλληλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Προβλέπει, επίσης, επισκέψεις σε ιστορικούς, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και άλλα αξιοθέατα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας (Αθήνα, Δελφούς, Γαλαξίδι, Ναύπακτο, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Μυκήνες, Σούνιο, Αίγινα, Αφαία, Σπάρτη, Γύθειο, Σπήλαιο Δυρού).

Οι γονείς ή οι κηδεμόνες των ενδιαφερομένων θα πρέπει να απευθυνθούν στην ελληνική διπλωματική Αρχή της περιοχής τους, όπου θα υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής των παιδιών στο εν λόγω πρόγραμμα. Τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 6η Απριλίου 2011. Όλες οι δαπάνες διαμονής και συμμετοχής στο πρόγραμμα καλύπτονται από τη ΓΓΑΕ. Οι δαπάνες μετακίνησης (προς και από την Ελλάδα) καλύπτονται από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ