Συνάντηση με την Δήμαρχο κυρία Unger είχε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κύριος Νίκος Παναγιωτόπουλος. Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στη διμερή συνάντηση ήταν, κυρίως, τα προβλήματα των Ελλήνων στην πόλη καθώς και η απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά των Μ.Μ.Ε στη Γερμανία, αλλά και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, για την οικονομική κρίση που διανύει αυτόν τον καιρό η Πατρίδα μας Ελλάδα. Οι Έλληνες, είπαμε στην κυρία Δήμαρχο, ούτε κλέφτες είναι, ούτε τεμπέληδες, αντιθέτως πάνω από 40 χρόνια, για πολλούς συμπατριώτες μας, παρουσίας εδώ στο GT, έχουν προσφέρει και έχουν καταξιωθεί με την άψογη συμπεριφορά τους και τις πολιστικές δραστηριότητές τους στην τοπική κοινωνία. Και βέβαια σκοπός και μέλημα της ελληνικής Κοινότητας είναι να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να στηρίζει την Ελληνόγερμανική Φιλία αλλά και προωθεί τον αλληλοσεβασμό ανάμεσα σε Γερμανούς και Αλλοδαπούς συνδημότες, (ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρό μας).

Η Δήμαρχος άκουσε με μεγάλη προσοχή τα αιτήματα, είπε ότι οι Έλληνες είναι ένας φιλόξενος λαός, υπογραμμίζοντας την προσφορά των Ελλήνων και της Ελληνικής Κοινότητας, ως θεσμός και οργανισμός, στην πόλη μας.

Σεβόμαστε, είπε με έμφαση η κυρία Δήμαρχος, τους Έλληνες και το γνωρίζετε!

Η συνάντηση άφησε εκατέρωθεν καλές εντυπώσεις και με το δεδομένο της άριστης σχέσης που έχει η Κοινότητά μας με την ικανότατη κυρία Δήμαρχο και με τις υπηρεσίες του δήμου.

Η κυρία Unger έχει κερδίσει, με την εν γένει συμπεριφορά της και το έργο της, προ πολλού την εκτίμηση των Ελλήνων δημοτών στο Γκύτερσλο και φυσικά των Γερμανών συμπολιτών μας οι οποίοι με την ψήφο τους την ανεβάζουν στο δημαρχιακό Θώκο της πόλη μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ