Καίρια Θέματα που αφορούν τον απόδημο Ελληνισμό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της Γραμματέως του ΣΑΕ Δρ. Όλγας Σαραντοπούλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Κουβέλης ανέπτυξε τα σημεία της πολιτικής του κόμματος του σε ότι αφορά την στρατηγική για τον Aπόδημο Ελληνισμό.  Έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της φορολογίας των Ομογενών για την οποία και ο ίδιος έχει κάνει παρεμβάσεις προς τον Υπουργό Οικονομικών. Χαρακτήρισε το θέμα της ελληνόγλωσσης παιδείας ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ταυτότητας των Ελλήνων στο εξωτερικό και υπογράμμισε την σημασία του ρόλου των Αποδήμων ιδιαίτερα στις κρίσιμες αυτές ώρες.

Αναφορικά με το θέμα ομογενειακών επενδύσεων στην Ελλάδα, που είναι αναγκαίες για την ανασυγκρότηση του κράτους και την ανάπτυξη του τόπου, τόνισε πως η Πολιτεία θα πρέπει να εξασφαλίσει ένα καθαρό και σταθερό φορολογικό τοπίο για την προσέλκυση ομογενών επενδυτών.

Επισήμανε επίσης πως ο Απόδημος Ελληνισμός πρέπει να έχει τους βουλευτές –εκπροσώπους του στη Βουλή. Αυτό μπορεί να γίνει με την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

 Σχετικά με το ΣΑΕ επανέλαβε τη θέση πως πρέπει να αναδιοργανωθεί, να αυτονομηθεί οικονομικά, συγχρόνως όμως να λειτουργεί χωρίς επιρροές από την εκάστοτε κυβέρνηση. Τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για περισσότερη διαφάνεια όχι μόνο οικονομική, αλλά και στη λήψη αποφάσεων.

Η συνάντηση της κυρίας Σαραντοπούλου με τον κ. Κουβέλη εντάσσεται στα πλαίσια συναντήσεων της Γραμματέας του ΣΑΕ με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ