Θέματα της ομογένειας αλλά και την πορεία της χώρας, συζήτησαν η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής.

 

Μετά τη συνάντηση η κυρία Κεφαλογιάννη δήλωσε: «Ξεκινώ την επίσκεψη μου στην Αμερική, συναντώντας τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, έναν ξεχωριστό Ιεράρχη της Ορθοδοξίας. Μετέφερα τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο σημαντικό έργο που επιτελεί ο Σεβασμιότατος στις ΗΠΑ». Και πρόσθεσε: «Με τον Αρχιεπίσκοπο ανταλλάξαμε απόψεις για όλα τα θέματα, που αφορούν τον ελληνισμό και διαπίστωσα ότι προσεγγίζει τα ζητήματα  με σοφία και ρεαλισμό. Είναι πολύτιμη η συμβολή του και η στήριξη της Αρχιεπισκοπής και προσωπικά του Αρχιεπισκόπου τον οποίο και ευχαριστώ για τις ιδέες του».

 

Αναφερόμενη στην ομογένεια, η κυρία Κεφαλογιάννη, τόνισε ότι «είναι σημαντική για τη χώρα μας καθώς αποτελεί τη γέφυρα με τις ΗΠΑ. Η Ελλάδα πέρασε- επισήμανε – μια δύσκολη περίοδο, αλλά σήμερα είμαστε σε τροχιά οικονομικής ανάκαμψης. Η προσπάθεια συνεχίζεται και σε αυτό τον αγώνα χρειαζόμαστε τη βοήθεια των ομογενών αδελφών μας. Στο πλαίσιο αυτό – κατέληξε – καλώ τους έλληνες της Αμερικής φέτος να κάνουν τις διακοπές τους στην Πατρίδα μας».

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στις ΗΠΑ, η υπουργός Τουρισμού θα έχει επαφές με εκπροσώπους μεγάλων tour operator αλλά και με υψηλόβαθμα στελέχη αεροπορικών εταιρειών, προκειμένου να συζητηθεί η δυνατότητα απευθείας πτήσεων Αθήνας – Νέας Υόρκης. Σημειώνεται ότι την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε η πρώτη για τη φετινή χρονιά, απευθείας πτήση Αθήνα – Ν. Υόρκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ