Αθήνα. Στην 8η Συνεδρίαση του Προεδρείου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), υπό τον Πρόεδρο Στέφανο Π. Ταμβάκη, που συνήλθε στην Αθήνα, την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμοδίου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρη Δόλλη και του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (Γ.Γ.Α.Ε.), Πρέσβη Πέτρου Παναγιωτόπουλου, υιοθετήθηκε η πρόταση του κ. Υφυπουργού για ετήσια παράταση της αναβολής σύγκλησης της Τακτικής Συνέλευσης του ΣΑΕ και της θητείας του νυν Προεδρείου, με τροποποίηση του Νόμου 3480/2006.

Η παράταση αυτή, που ο κ. Δόλλης θα παρουσιάσει στην Ελληνική Βουλή, σκοπό έχει να δώσει τη δυνατότητα στα Μέλη του Προεδρείου ΣΑΕ, στα Μέλη του Συμβουλίου παγκοσμίως, και με την βοήθεια της Γ.Γ.Α.Ε. και του αρμοδίου ΥΦΥΠΕΞ, να εξετάσουν όλους τους τρόπους για αυτοχρηματοδότηση του Συμβουλίου.

Στο ίδιο πλαίσιο με πρωτοβουλία και ομόφωνη πρόταση του Προεδρείου, συμφωνήθηκε η από κοινού αλλαγή του Νόμου 3480/2006, περί λειτουργίας του ΣΑΕ, ώστε να καταστεί ο θεσμός το ισχυρό, αντιπροσωπευτικό Συντονιστικό Όργανο του απανταχού Ελληνισμού.

Ο κ. Δόλλης δεσμεύτηκε ότι η αλλαγή του Νόμου, που θα στηρίζεται στην οικονομική αυτοδυναμία του οργάνου, δεν θα γίνει ερήμην του ΣΑΕ και της Ομογένειας. Το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνάντηση του Προεδρείου του ΣΑΕ με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κατά το πρώτο δεκαήμερο του προσεχούς Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Τα Μέλη του Προεδρείου του ΣΑΕ συμφώνησαν με την πρόταση του Υφυπουργού. Στην παρούσα δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, τονίστηκε από τις δύο πλευρές, ότι καθίσταται αναγκαία η άμεση αξιοποίηση των δυνάμεων του Απανταχού Ελληνισμού. Η Ελληνική Διασπορά, που ζει, ευημερεί, προοδεύει και διακρίνεται σε όλους τους τομείς, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Οικουμένης, επιθυμεί και δύναται να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη και προβολή της Ελλάδας και του Ελληνισμού.

Foto: Archiv

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ