Την ώρα που η Ευρώπη δεν έχει ακόμη συνέλθει από την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, μια επίθεση αγνώστου με μαχαίρι σε πλήθος κόσμου στην πόλη Τούρκου της Φινλανδίας το απόγευμα της Παρασκευής προκάλεσε πανικό.Και η Φινλανδία βρίσκεται τις τελευταίες ώρες σε κατάσταση συναγερμού μετά την επίθεση αγνώστου με μαχαίρι σε πλήθος κόσμου στο κέντρο της πόλης Τούρκου της Φινλανδίας, σπέρνοντας τρόμο και πανικό.

Μέχρι στιγμής η φινλανδική αστυνομία σε ανακοίνωσή της στο twitter αναφέρει ότι περισσότεροι άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση, ενώ ένας εκ των δραστών, όπως σημειώνει, έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών. Ένας δεύτερος φέρεται επίσης να διαφεύγει, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τις δυνάμεις ασφαλείας σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και άλλων πιθανών δραστών.

Πριν από λίγη ώρα ο διευθυντής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης Τούρκου δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων αναφορικά με τα θύματα της επίθεσης: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οχτώ άνθρωποι βρίσκονται στο νοσοκομείο μας. Ένας άνθρωπος είναι νεκρός. Οι υπόλοιποι παραμένουν σε σταθερή κατάσταση».

Έκτακτη σύσκεψη της φινλαδικής κυβέρνησης

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γιούχα Σιπίλα συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου λόγω των γεγονότων στην πόλη Τούρκου. «Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Τούρκου, ενώ οι επιχειρήσεις της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη», ανέφερε ο Γ. Σιπίλα μέσω twitter.

Σύμφωνα με την υπ. Εσωτερικών Πάουλα Ρισίκο είναι ακόμη νωρίς για να γίνει λόγoς για τρομοκρατική επίθεση. Την ίδια ώρα όμως τα μέτρα ασφαλείας σε όλη τη χώρα έχουν αυξηθεί. Παρόμοια είναι και η κατάσταση στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι και σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από τον Ιούνιο η αστυνομία της χώρας βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ πριν από λίγες μέρες οι φινλανδικές μυστικές υπηρεσίες ανέβασαν το επίπεδο συναγερμού στη χώρα μετά από μηνύματα που έλαβαν, τα οποία φέρονται να περιείχαν πληροφορίες για επικείμενες τρομοκρατικές ενέργειες στη Φινλανδία.

DW, dpa, apf, rtr/ Δ. Κυρανούδη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ