Φρικτές μνήμες από την περσινή φονική τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο με 12 νεκρούς ξυπνά το σημερινό περιστατικό στο Πότσνταμ όπου η αστυνομία προχώρησε στην εξουδετέρωση εκρηκτικού ή εμπρηστικού μηχανισμού.Εκκενώθηκε νωρίτερα η χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσνταμ που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 40 χλμ. από τη γερμανική πρωτεύουσα καθώς βρέθηκε ένα δέμα που περιείχε εκρηκτικό ή εμπρηστικό μηχανισμό. Από τις αρχές δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη τι ακριβώς ήταν. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι στο πακέτο βρέθηκαν καρφιά, πυροτεχνήματα, καθώς και άσπρη σκόνη. Μέσω twitter η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατά τις έως τώρα έρευνες δεν βρέθηκε πυροκροτητής.

Το δέμα παραδόθηκε το μεσημέρι σε ένα φαρμακείο στο κέντρο της πόλης του Πόντσνταμ. Ένας υπάλληλος το άνοιξε και είδε ότι μέσα στο πακέτο υπήρχαν ύποπτα καλώδια. Αμέσως το έβγαλε από το φαρμακείο και κάλεσε την αστυνομία η οποία και προχώρησε άμεσα στην εκκένωση της ευρύτερης περιοχής. Η αστυνομία κάνει λόγο για έναν «περίεργο αυτοσχέδιο μηχανισμό», ο οποίος και εξουδετερώθηκε.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση. Πάντως μέχρι στιγμής οι αρχές δεν κάνουν λόγο για απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης.

Μετά και από αυτό το συμβάν σε όλες τις χριστουγεννιάτικες αγορές στη Γερμανία που άνοιξαν πριν από λίγες μέρες τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Το περιστατικό ξυπνά τις φρικτές μνήμες από τα περσινά Χριστούγεννα όταν στις 19 Δεκεμβρίου ο ισλαμιστής Ανίς Αμρί κατηύθυνε φορτηγάκι σε πλήθος σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, σκοτώνοντας συνολικά 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες.

Κώστας Συμεωνίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ