Συνάντηση με τον Ηπειρώτη Υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα είχε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου και ο Γεν. Γραμματέας κ. Ελευθέριος Δημητρίου κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, έγινε μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση για τα επίκαιρα θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του καθώς επίσης και για θέματα που απασχολούν τους Βορειοηπειρώτες αλλά και τους Απόδημους Ηπειρώτες.

Ο Υφυπουργός Υγείας, έκανε  μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις αυτή την περίοδο στην Ελλάδα και αναφέρθηκε κυρίως στις τιτάνιες προσπάθειες του Υπουργείου σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και την ολική ανασυγκρότηση των υπηρεσιών Υγείας στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπέζας αναφέρθηκε στην απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την άμεση ανανέωση των Βιβλιαρίων Υγείας, καθώς επίσης στις συντονισμένες προσπάθειες και την πρόθεση της Ελληνικής  Κυβέρνησης για την άμεση επαναφορά του ειδικού επιδόματος του ΟΓΑ για τους Βορειοηπειρώτες και τους Πόντιους Ομογενείς.

Η αντιπροσωπία ενημέρωσε τον Υπουργό για τις δραστηριότητες του ΠΣΗΕ  ανά την Οικουμένη και έθεσε με τη σειρά της κωδικοποιημένα τα σημαντικότερα προβλήματα που αφορούν τους Βορειοηπειρώτες αλλά και τους απόδημους Ηπειρώτες.

Τέλος, ο κ. Δήμου κάλεσε τον Ηπειρώτη Υπουργό να τιμήσει με την παρουσία του το 3ο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού που θα λάβει χώρα στα Ιωάννινα στις 24-27 Ιουλίου 2014.
Σπύρος Κωσταδήμας
Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας
του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Συνάντηση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μηταράκη.

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότη  Μηταράκη είχε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου και ο Γεν. Γραμματέας κ. Ελευθέριος Δημητρίου κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Αθήνα
Το Προεδρείο του ΠΣΗΕ ενημερώθηκε από τον Υφυπουργό για όλες τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που αφορούν τις άμεσες επενδύσεις, καθώς και την προβλεπόμενη νομοθετική ρύθμιση για τη δημιουργία Ενιαίου Φορέα για επενδύσεις και εξωστρέφεια.
Ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Μηταράκη για τις πρωτοβουλίες του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειmitarakisρωτών στο εξωτερικό και δη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Ουάσιγκτων και Ν. Υόρκη) και για τον επιχειρηματικό ιστό των ελλήνων που έχει αναπτυχθεί στο εξωτερικό, για τις δυνατότητες της ουσιαστικής επικοινωνίας και συνεργασίας με την Ομογένεια για θέματα επιχειρηματικότητας και για τη δικτύωση νέων επιστημόνων με νέα καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια. Κάλεσαν δε τον κ. Μηταράκη να παραβρεθεί στο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου που θα διεξαχθεί  στα Γιάννενα μεταξύ 24-27/7/2014.
Επιπλέον οι κ.κ. Δήμου και Δημητρίου στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης είχαν τη δυνατότητα να συναντηθούν και με στελέχη της εταιρείας «ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Α.Ε.» (Invest in Greece). Συζητήθηκαν λεπτομέρειες για τη συνεργασία και την υποστήριξη του Συνεδρίου και η εταιρεία απεδέχθη την πρόταση του κ. Δήμου να είναι ένας από τους Στρατηγικούς Συνεργάτες τόσο στο Συνέδριο όσο και σε μελλοντικές συνεργασίες διασύνδεσης με τους απόδημους Ηπειρώτες σε θέματα που αφορούν την εξωστρέφεια, τις εξαγωγές και την ανάπτυξη της Ηπείρου.

Σπύρος Κωσταδήμας
Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας
του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ