gerontopoulos1Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, συναντήθηκε σήμερα με το Προεδρείο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.).
Ο κ. Γεροντόπουλος, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Πανταζόπουλο και τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε, αναφέρθηκε κατ’ αρχήν στη χθεσινή τους παρουσία στην συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του νομοσχεδίου για το νέο ΣΑΕ. «Χάρηκα πολύ για την παρουσία σας στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, γιατί την αναβαθμίσατε. Μπορέσατε ν’ ακούσετε όσα συζητήθηκαν για το νομοσχέδιο που αφορά το νέο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, αλλά και να εκφράσετε τις απόψεις σας. Ως ομογενείς βουλευτές που εκλέγονται από χιλιάδες Έλληνες του εξωτερικού, γνωρίζετε άλλωστε πολύ καλά τις θέσεις και τα προβλήματα τους. Σας ευχαριστούμε για όλα όσα έχετε κάνει για τον Ελληνισμό. Το ότι άλλαξε στο εξωτερικό η εικόνα για την πατρίδα, το οφείλουμε τόσο στην δική σας παρουσία, όσο και όλων των ομογενών συμπατριωτών μας που βρίσκονται σε κάθε σημείο της Γης».
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών και τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. συζήτησαν για θέματα της αρμοδιότητας του που αφορούν τον Απόδημο Ελληνισμό, όπως είναι η ψήφος των ομογενών, το νομοσχέδιο για το νέο ΣΑΕ, αλλά και γενικότερα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Επανέλαβε την άποψη του πως θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν, αλλά επεσήμανε παράλληλα πως για να ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο από την Βουλή, θα πρέπει βάση του Συντάγματος αυτό να γίνει με τις ψήφους 200 βουλευτών. Οπότε απαιτείται ευρύτερη συναίνεση.

Συζήτησαν με τον Πρέσβη για
τους Έλληνες της Ουκρανίας

Ο κ.Γεροντόπουλος, συναντήθηκε επίσης με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ.Volodymyr Shkurov. Ο Ουκρανός Πρέσβης τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε για την υπογραφή των Συμφωνιών Σύνδεσης και Ελευθέρου Εμπορίου μεταξύ της χώρας του και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, αφού ενημέρωσε τον Υφυπουργό Εξωτερικών για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην Ουκρανία, συζήτησαν το θέμα της Ελληνικής ομογένειας.
Ο κ.Γεροντόπουλος ζήτησε από τον κ.Skhurov την προστασία των Ελλήνων της Ουκρανίας σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ