Γιάννινα, 04.08.2010. Συνάντηση με το νέο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη είχε το προεδρείο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού αποτελούμενο από τον Πρόεδρο κ. Χρυσόστομο Δήμου, τον Αντιπρόεδρο κ. Φώτη Γκαλίτση και τον Υπεύθυνο Τύπου κ. Σπύρο Κωσταδήμα.

Το προεδρείο αφού συνεχάρη τον κ. Αλμπάνη για την εκλογή του στη θέση του πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων του ευχήθηκε ολόψυχα επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Συνεχίζοντας του ανέφερε ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο επιθυμεί να συνεχιστεί η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και τα επόμενα χρόνια στον τομέα του προγράμματος εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας καθώς και στο θέμα προκήρυξης δύο διδακτορικών διατριβών με στόχο την καταγραφή της ιστορίας του Απόδημου Ηπειρωτισμού.

Κατόπιν ο κ. Αλμπάνης παρουσίασε εν ολίγοις τις συνισταμένες του προγράμματός του για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και εν κατακλείδι διαπιστώθηκε και από τις δύο πλευρές ότι η συζήτηση διεξήχθη μέσα σε πνεύμα εμπιστοσύνης και κατανόησης. Συμφωνήθηκε όπως η συνεργασία συνεχιστεί και στο μέλλον καθώς επίσης να επεκταθεί και σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Στα πλαίσια του Α’ Παγκοσμίου Συνεδρίου Νεολαίας Ηπειρωτών Εξωτερικού πραγματοποιήθηκε συνάντηση κα με τον νέο Αντιπρύτανη κ. Γεώργιο Καψάλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ