Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπογράφθηκε μεταξύ των Επιμελητηρίων Αργολίδας και Βόννης το πρωί της Τετάρτης 18/6/2014, από τους Πρόεδρους των Επιμελητηρίων Φώτιο Δαμούλο και Βόλφγκαγκ Γκρησλ αντίστοιχα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου, στο Άργος, παρουσία του διευθύνοντα σύμβουλου του Επιμελητηρίου Βόννης Δρ. Χουμπέρτους Χιλλ, μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αργολίδας, και του Αντιπρόεδρου του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW κ. Γ. Βασιλείου.vasileiou

Στόχος του Πρωτοκόλλου είναι η ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων και η διεύρυνση συνεργασιών των επιχειρήσεων των δύο περιοχών, η μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα παραγωγικής διαδικασίας και ανάπτυξης νέων προϊόντων, καθώς και η μεταφορά του δυαδικού μοντέλου επαγγελματικής κατάρτισης εμπνευσμένου κατά το γερμανικά πρότυπα προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα.

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτιος Δαμούλος επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Η συνεργασία αυτή ανοίγει νέους ορίζοντες στη σχέση των δύο περιοχών μέσω των αντίστοιχων Επιμελητηρίων τα οποία αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου. Η εποχή απαιτεί συνέργειες και ευρύτερες συνεργασίες ειδικά, μεταξύ φορέων, που έχουνε θεσμοθετημένο συμβουλευτικό ρόλο απέναντι στην πολιτεία Με την συμφωνία αυτή φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε με τις προτάσεις μας για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, στον τομέα του εμπορίου και των υπηρεσιών, του τουρισμού, της μεταφοράς τεχνογνωσίας, αλλά και της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.”

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Βόννης κ. Βόλφγκαγκ Γκρησλ από την πλευρά του τόνισε:

“Με μεγάλη  χαρά βρίσκομαι, σήμερα στην Αργολίδα για να υπογράψω το παρόν Πρωτόκολλο το οποίο αποτελεί μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία Συνεργασίας για την επίτευξη των κοινών στόχων των δύο Επιμελητηρίων μας. Είμαστε εδώ για να βρούμε τρόπους συνεργασίας που μπορούν να βοηθήσουν τα μέλη των δύο Επιμελητηρίων αντίστοιχα.”

Ο Αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW κ. Γ. Βασιλείου ανέφερε τα εξής:

“Ο Γερμανο-Ελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος DHW ως μεσολαβητής   της σημερινής συνάντησης του Επιμελητηρίου Βόννης και του Επιμελητηρίου Αργολίδας χαιρετίζει την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων που σκοπό έχει την από κοινού προσπάθεια εξεύρεσης   γέφυρας συνεργασίας σε επιχειρηματικό αλλά και εκπαιδευτικό επίπεδο ώστε να επωφεληθεί η Ελλάδα.”

Η γερμανική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στην Τουριστική Σχολή Άργους όπου ενημερώθηκαν για την λειτουργία της, καθώς επίσης σε ιδιωτικές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις όπου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πλαστικά και την παραγωγή πορτοκαλιών της Αργολίδας.

Στα πλαίσια της επικείμενης συνεργασίας ακολούθησε ενημερωτική εκδήλωση, την οποία χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτιος Δαμούλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βόννης κ. Βόλφγκαγκ Γρήσλ και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Βόννης Δρ. Χουμπέρτους Χιλλ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν η θεματική Αντιπεριφερειαρχής Ανάπτυξης- Έργων- Περιφερειακής Ενημέρωσης Πελοποννήσουν κα. Κ. Νικολάκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Α. Χειβιδόπουλος και ο θεματικός Αντιπεριφερειαρχής Απασχόλησης – Παιδείας – Υγείας κ. Φ. Στεφανόπουλος.

Η Διευθύντρια του ΟΑΕΔ – ΚΕΤΕΚ Αργολίδας ΕΠΑΣ Μαθητείας κα. Ιωάννα Κολορίζα, παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης όπως εφαρμόζεται από τον ΟΑΕΔ σήμερα, ενώ ο κεντρικός ομιλητής κ. Γρ. Ζαρωτιάδης, καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ανέλυσε το γερμανικό δυαδικό μοντέλο.

Ο κ. Ζαρωτιάδης ανέφερε συνοπτικά, μεταξύ άλλων, τα αποτελέσματα της έρευνας των πανεπιστημίων, όπως έχουν διεξαχθεί όσον αφορά τα ενδογενή προβλήματα της ελληνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες και τον τρόπο αντιμετώπισης τους. Επεσήμανε την έντονη διαφορετικότητα του μικροκλίματος, της κουλτούρας, της νοοτροπίας που διαφαίνεται από περιοχή σε περιοχή, παράγοντας σημαντικός και αλληλένδετος για την όποια θεραπεία και διεξαγωγή συμπερασμάτων στην εξεύρεση λύσεων εκσυγχρονισμού της ελληνικής εκπαίδευσης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ Β. Σιδέρης, , κα Ε. Παναγιωτοπούλου, κ. Γ. Σαρρής, ο προϊστάμενος Β/θμιας εκπαίδευσης κ. Ι. Γαληνός , καθηγητές των τεχνικών και επαγγελματικών σχολών του νομού , και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αργολίδας, ενώ επιστολές υποστήριξης της επικείμενης συνεργασίας έστειλαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γ. Ανδριανός.

vasileiou1

 

Στην φωτογραφία: Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Βόννης κ. Γκρήσλ συνυπογράφει το πρωτόκολλο συνεργασίας υπό το βλέμμα των μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αργολίδας και του Αντιπροέδρου του DHW Γιάννη Βασιλείου.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ