Την πορεία του δράστη από το Μπάρι προς τη Νίκαια προσπαθεί να διαλευκάνει η αντιτρομοκρατική. Ήδη συνελήφθη ένας 47χρονος με τον οποίο φέρεται να είχε επαφές. Πολιτικοί τάσσονται υπέρ ενός κλεισίματος των συνόρων.Ο δράστης της Νίκαιας του οποίου το όνομα ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής Ζαν Φρανσουά Ρικάρ ζήτησε χθες από τους δημοσιογράφους να μην το αναφέρουν, βρέθηκε στη Γαλλία για λίγες μόνο μέρες και χωρίς χαρτιά, όπως διαβεβαίωσε σήμερα η αρμόδια υπουργός Μαρλέν Σιαπά.

Το μόνο χαρτί που είχε με το όνομα και την ηλικία του, 21 ετών, ήταν από τον Ερυθρό Σταυρό της Ιταλίας, όπου έφθασε στις 20 Σεπτεμβρίου στη Λαμπεντούζα, ενώ στις 9 Οκτωβρίου πέρασε από έλεγχο στο Μπάρι. Στις 29 Οκτωβρίου οι κάμερες του σιδηροδρομικού σταθμού της Νίκαιας τον έδειξαν να αλλάζει ρούχα, καθώς προετοίμαζε την αιματηρή του δράση.

Σχετικά με την πορεία του όμως από το Μπάρι προς τη Νίκαια επικρατεί μυστήριο, το οποίο προσπαθεί να διαλευκάνει η αντιτρομοκρατική: Πως πέρασε τα γαλλικά σύνορα; Και με ποιανών την υποστήριξη; Ήδη στη Νίκαια συνελήφθη ένας 47χρονος, ο οποίος φέρεται πως είχε επαφή μαζί του.

Στην κοινή γνώμη ο θυμός όμως κερδίζει έδαφος: Φωνές όπως αυτή του δημάρχου της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί που ζητάει να γίνουν «προσαρμογές στο Σύνταγμα, ενώπιον της τρομοκρατικής πρόκλησης» γίνονται όλο και περισσότερες. Οι μετανάστες όμως παραμένουν ο κύριος στόχος του πολιτικού κόσμου, ο οποίος ζητά επίμονα το κλείσιμο των συνόρων, πράγμα που την περίοδο αυτή θα εξυπηρετούσε και στον έλεγχο του κορωνοϊού.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ