Θετικό αποτέλεσμα στο Eurogroup αναμένει ο Β. Σόιμπλε. Στην εφημερίδα RP δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο πρόγραμμα και ότι θα επιστρέψει στις αγορές το 2018. Αισιοδοξία και για τη συμμετοχή του ΔΝΤ.Αισιόδοξος εμφανίζεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για ένα θετικό αποτέλεσμα στο Eurogroup, καθώς και για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τέταρτο πρόγραμμα προσαρμογής. Στο προοίμιο της συνεδρίασης στη Μάλτα δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Rheinische Post ότι: «Αναμένω ότι το Ταμείο θα συμμετάσχει. Δεν έχει τόση σημασία με ποιο ποσό. Καθοριστικό είναι ότι θα το πράξει».

Ο γερμανός υπ. Οικονομικών σημείωσε ότι: «Αναμένω επίσης ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί μελλοντικά νέο πρόγραμμα και ότι το 2018 θα αποκτήσει πρόσβαση στις διεθνείς χρηματαγορές, όπως έχει προγραμματιστεί. Ο γερμανός υπουργός διαβεβαίωσε επίσης ότι «το ζήτημα Ελλάδα δεν θα παίξει ρόλο στον γερμανικό προεκλογικό αγώνα».

Εμπιστευτική συνάντηση Σόιμπλε Ντάισελμπλουμ

Χθες, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γερούν Ντάισελμπλουμ συναντήθηκαν στο Βερολίνο με στόχο να συντονίσουν την διαπραγματευτική γραμμή των συνομιλιών στη Μάλτα. Η συνάντηση στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο ήταν ωστόσο εμπιστευτική και κατά συνέπεια δεν έγιναν δηλώσεις.

Ας σημειωθεί ότι αφορμή για την επίσκεψη Ντάισελμπλουμ στο Βερολίνο ήταν η συμμετοχή του στις εκδηλώσεις της «Ημέρας Γερμανικών Τραπεζών».

Τη ίδια στιγμή σκεπτικός για το αποτέλεσμα του σημερινού Eurogroup εμφανίζεται ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γιεργκ Σίλινγκ, ο οποίος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι «είναι πρόωρο να δώσουμε στην Ελλάδα το τελικό πράσινο φως. Παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει προόδους στις νέες μεταρρυθμίσεις, το ζητούμενο είναι να εφαρμοστoύν όλα όσα συμφωνήθηκαν, καταλήγει ο αυστριακός υπουργός.

RP Online, Reuters / Στέφανος Γεωργακόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ