Τρεις άνδρες και μια γυναίκα έχουν συλληφθεί τις τελευταίες ημέρες στη Γερμανία ως ύποπτοι για τρομοκρατική επίθεση. Στην κατοχή τους βρέθηκαν Καλάσνικοφ και πυρομαχικά. Μέχρι στιγμής άγνωστο αν πρόκειται για ισλαμιστές.Στο πλαίσιο των ερευνών για μια πιθανή προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης η αστυνομία συνέλαβε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης έναν 53χρονο άνδρα. Εναντίον του υπήρχε ένταλμα σύλληψης. Ο ύποπτος φαίνεται να βρίσκεται σε επαφή με μια 39χρονη γυναίκα και δύο άνδρες, 33 και 49 ετών, που είχαν συλληφθεί την προηγούμενη Τετάρτη στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Μάνχαϊμ για την ίδια υπόθεση.

Καλάσνικοφ και πυρομαχικά

Οι τέσσερεις ύποπτοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της προετοιμασίας «βαριάς ανατρεπτικής πράξης». Εκτός αυτού κατηγορούνται για παράνομη κατοχή οπλισμού. Κατά τις έρευνες της η αστυνομία εντόπισε πολυβόλο καλάσνικοφ και πυρομαχικά. Το καλάσνικοφ στη Γερμανία θεωρείται ως πολεμικό όπλο για το οποίο ισχύει μια αυστηρή νομοθεσία.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικές αρχές αποφεύγουν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Άγνωστο παραμένει ο στόχος της πιθανής τρομοκρατικής ενέργειας, η υπηκοότητα των κατηγορουμένων και κατά πόσο πρόκειται για ισλαμιστές.

Πάντως οι ύποπτοι δεν φαίνεται να έχουν καμία σχέση με την υποτιθέμενη παρακολούθηση του αεροδρομίου της Στουτγκάρδης την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με δηλώσεις των αστυνομικών αρχών η υποψία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ