Την ανάγκη να υπάρξει κάθαρση σε όλα τα επίπεδα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο ανέδειξε με παρέμβασή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παντελής Ασπραδάκης.

Ο βουλευτής περιέγραψε το γκρίζο σκηνικό των προηγούμενων δεκαετιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου η αναρχία, τα φαινόμενα διαφθοράς αλλά και η σιωπή κυριαρχούσαν και δεν άφηναν καμία δυνατότητα για κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό.

“Το μήνυμα που στέλνεται σήμερα είναι σαφές. Ότι πλέον στη χώρα μας έχει έρθει η ώρα της κάθαρσης σε όλα τα επίπεδα. Είναι δύσκολο, το καταλαβαίνω. Πολλαπλά τα εμπόδια που προκύπτουν από την πολυνομία, τη γραφειοκρατία, αλλά και την βαθιά ριζωμένη στο σύστημα διαφθορά. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να συνεχίσει τις έρευνες και να κάνει όλα όσα χρειάζονται, έτσι ώστε ο Έλληνας φίλαθλος να μπορεί να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο με την οικογένειά του”, είπε χαρακτηριστικά Παντελής Ασπραδάκης.

Ταυτόχρονα πρότεινε να υπάρξει ένας έκτακτος νόμος για αδικήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και ευρύτερα τον ελληνικό αθλητισμό ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη άμεσα και δίκαια.

Ζήτησε δηλαδή να υπάρχει αυστηρός έλεγχος, άνοιγμα λογαριασμών, δέσμευση και δήμευση περιουσίας και κοινοποίηση ονομάτων σε στενά χρονικά όρια. Αλλά και ενημέρωση των πολιτών για τα αποτελέσματα της όλης διαδικασίας. Επίσης πρότεινε: Πόθεν έσχες σε πρόεδρους, διοικητικά συμβούλια, διαιτητές, παράγοντες και παιχτών για πλήρη διαφάνεια, αλλά και δημοσιοποίηση μέσω του «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» των νόμιμων πρακτόρων και πρακτορείων, αλλά και κοινοποίηση όσων έχουν εμπλακεί σε «στημένα» παιχνίδια, και φυσικά αναφέρομαι και σε αυτά που έχουν γίνει μέσω ίντερνετ.

“Σωματεία που αποδεδειγμένα ενεργούν για την ολική πάταξη της βίας, που παίρνουν μέτρα για την ανάδειξη του αθλητικού πνεύματος εντός και εκτός γηπέδου, που ασκούν φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, θα πρέπει να πριμοδοτούνται επιπλέον από το κράτος” επισήμανε ο Παντελής Ασπραδάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ