presbis_arxigos_350_el_GRΔωρεά του Ινστιτούτου της Πυροσβεστικής του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου Π.Σ., παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλου Γεωργιάδη, του κ.Wolfgang Dold Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και του Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου ΠΣ Βασιλείου Παπαγεωργίου, τελετή παράδοσης – παραλαβής, τεσσάρων πυροσβεστικών οχημάτων, δωρεά του Ινστιτούτου της Πυροσβεστικής του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας (Μίνστερ Γερμανίας) στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Ο κύριος Πρέσβης, όπως αναφέρεται από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελάδος,  κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε : «Το ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα παράγει εξαιρετικό έργο, ειδικά την περίοδο των ετήσιων δασικών πυρκαγιών. Αυτό το έργο επιθυμούμε να το στηρίξουμε πρακτικά στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της ελληνογερμανικής εταιρικής σχέσης μέσω μεταφοράς τεχνογνωσίας, μέσω συνεργασιών στον τομέα της κατάρτισης, αλλά και με την παράδοση αυτών των οχημάτων».

Τόσο ο κ. Γεωργιάδης, όσο και ο Αρχηγός του Π.Σ., ευχαρίστησαν με τη σειρά τους τον κ. Wolfgang Dold για την πολύτιμη δωρεά του Ινστιτούτου της Πυροσβεστικής του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας στο Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά και για τη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των δύο χωρών, ενώ ο Αρχηγός του Π.Σ. τόνισε ότι θα αξιοποιηθεί αυτή η προσφορά με τον αποτελεσματικότερο δυνατόν τρόπο.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, σύσσωμη η ηγεσία του Π.Σ., ανώτεροι και κατώτεροι αξιωματικοί του Αρχηγείου Π.Σ. ενώ τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας συνόδευε πενταμελής αντιπροσωπεία της Πρεσβείας.

Τα οχήματα που πλέον ανήκουν στον εξοπλισμό του Π.Σ. χρησιμοποιούνταν για εκπαιδευτικούς σκοπούς.afixi_700_el_GR

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ