Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας.

Ο αδόκητος θάνατος του Κώστα Παππά, επί σειρά ετών προέδρου της Ομοσπονδίας μας και διακεκριμένου στελέχους του μεταναστευτικού κινήματος, βύθισε σε ανείπωτη οδύνη την οικογένειά του, τους συνεργάτες τους, τους φίλους του.Ακούραστος, υπομονετικός, συνεπής πρόβαλλε και προωθούσε τα προβλήματα των μεταναστών χωρίς να υπολογίζει το προσωπικό κόστος. Όταν το απαιτούσαν οι καιροί και οι ανάγκες των μεταναστών δε δίσταζε να έρχεται σε ρήξη με κατεστημένες απόψεις.Πρωτεργάτης της ίδρυσης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και αναπληρωτής πρόεδρός του επί σειρά ετών, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος επί σειρά ετών της Παγγερμανικής Επιτροπής Μεταναστευτικών Ομοσπονδιών (BAGIV) έβαλε τα θεμέλια της ουσιαστικής έκφρασης των μεταναστών.

 

 

 

            Στην οικογένειά του, τους συγγενείς και φίλους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

 

 

 

            Αιωνία του η μνήμη!

 

 

 

 

 

 

 

Κολωνία, 6 Φεβρουαρίου 2014

 

 

 

Τομέας του Απόδημου Ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ για το θάνατο του Κώστα Παππά

Από τον Τομέα του Απόδημου Ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ για το θάνατο του Κώστα Παππά, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη μεγάλη του λύπη για το χαμό του φίλου και συντρόφου Κώστα Παππά.
Ο Κώστας Παππάς ταυτίστηκε απόλυτα με τους αγώνες της πρώτης μεταναστευτικής γενιάς των Ελλήνων της Γερμανίας για δημοκρατία στη χώρα μας. Αγωνίστηκε ως ενεργό μέλος του ΠΑΚ ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών.
Ως μέλος των ΝΕ ΠΑΣΟΚ Γερμανίας αγωνίστηκε για τη συγκρότηση των οργανώσεων στην ΟΔΓ και τη συμμετοχή των μελών της παράταξης στους μαζικούς χώρους.
Ο Κώστας Παππάς θα συμβολίζει για πάντα κάθε τι που ταυτίζεται με το κοινοτικό κίνημα και τις δημοκρατικές κοινότητες των Ελλήνων.
Το όνομά του θα είναι συνδεδεμένο με τις μεγαλύτερες πολιτικές και κοινωνικές επιτυχίες της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας ΟΕΚ της οποίας διατέλεσε επί πολλά χρόνια Πρόεδρος της.
Το κοινοτικό κίνημα στην Γερμανία και σε ολόκληρο τον ελληνισμό της διασποράς, οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και οι φίλοι του σε όλο τον κόσμο πενθούν σήμερα.
Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ