Αγαπητοί Συμπατριώτες,

κάτοικοι του  Δροσερού,

εθελοντές, μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής ,

του μορφωτικού Συλλόγου,

 της Οργανωτικής Επιτροπής του 5ου Παγκόσμιου Βιωματικού-Συνεδρίου Ανταμώματος της 27ης  Ιουλίου 2013 στο Δήμο Πύλης,  

Με  την επιστολή μου αυτή και έχοντας στο μυαλό και στην καρδιά μας πλέον την επιτυχημένη ανάμνηση του 5ου Παγκόσμιου Βιωματικού-Συνεδρίου Ανταμώματος που έγινε φέτος σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Πύλης αισθάνομαι την ανάγκη να σας εκφράσω τα ειλικρινή μου Θερμά Συγχαρητήρια για την άρτια και καθόλα άρτια διοργάνωση! Οργανώσατε μια γιορτή που δείξατε τι θα πει Ελλάδα!!!!

Είστε πραγματικά «Δροσιά» μέσα στην κάψα της Ελληνικής κρίσης.

Κρατάτε ψηλά το λάβαρο της Ελληνικής παράδοσης!! Μόνο με την πίστη στο τρίπτυχο της Ελληνικής κουλτούρας «Πατρίδα, Θρησκεία και Οικογένεια» θα αποφύγουμε  την Ηθική χρεοκοπία, που δυστυχώς κατευθυνόμενες δυνάμεις  μεθοδικά μας οδηγούν.

Όταν ερχόμαστε στην πατρίδα θέλουμε να ακουμπά η ψυχή μας στις ρίζες μας και να αναγνωρίζουμε στο πρόσωπο όλων σας την Ελλάδα που αφήσαμε πίσω μας όταν οι συνθήκες της ζωής μας ανάγκασαν να μεταναστεύσουμε. Η φιλοξενία, η αναβίωση ηθών και εθίμων στα οποία δεν ξεχάσατε να μας συμπεριλάβετε και να έχουμε ενεργό ρόλο, η ποιότητα της βραδινής πολιτιστικής βραδιάς απ΄ όλα τα χορευτικά που συμμετείχαν αλλά πάνω απ΄ όλα η ευγενική προσφορά όλων όσων εθελοντικά συνέδραμαν προκειμένου να μιλάμε σήμερα για ένα άκρως επιτυχημένο Παγκόσμιο Αντάμωμα των Θεσσαλών όπου Γης, μας κάνουν να είμαστε απέναντί σας υπόχρεοι και το ελάχιστο δείγμα ευχαριστίας είναι τούτη η επιστολή.

Είστε το καλό πρόσωπο της Ελλάδας και εμείς θέλουμε να είμαστε πρεσβευτές σας σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης που διαβιούμε. Η Ελλάδα της φιλοξενίας και του πολιτισμού, της μεγαλοκαρδίας και της υπεροχής σε κάθε τομέα, του πνεύματος και της γλώσσας των Εθνών… αυτή την Ελλάδα κουβαλάμε μέσα μας και θυμώνουμε όταν κάποιοι προσπαθούν να την θολώσουν.

Η ενότητα και το όραμα για μια Ελλάδα όπως της αρμόζει σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το στοίχημα όλων μας. Ας προσπαθούμε να κάνουμε όλοι μαζί ό, τι είναι καλύτερο για το τόπο μας και σίγουρα, ανταμώματα σαν κι αυτό συμβάλλουν για να βρούμε το βηματισμό μας και συντηρούμε τις γέφυρες που μας συνδέουν.

Με αφορμή τη μεγάλη γιορτή της  Κοιμήσεως της Θεοτόκου, δεν θα μπορούσαμε να λησμονήσουμε να σας ευχηθούμε Χρόνια Πολλά μιας που το χωριό σας γιορτάζει εκείνη τη μέρα την Παναγιά στο όμορφο Δάσος του Δροσερού και εκ μέρους της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών και πάλι  πολλά Συγχαρητήρια σε όλους σας και  ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την θερμή φιλοξενία με την οποία μας αγκαλιάσατε!!! Θα μας μείνει αλησμόνητη!!

Να είστε άξιοι πάντα και ενωμένοι!


Με εκτίμηση


Ο Πρόεδρος

Γιώργος Πορνάρας

Τορόντο-Καναδάς

Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών &Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Τορόντο Καναδά

epistoli1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ