Σταθερό ενδιαφέρον από την πολωνική αγορά για το Ν. Λάρισας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας στη Διεθνή τουριστική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Πόζναν της Πολωνίας από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου.

Ήταν η δεύτερη επιτυχημένη παρουσία της Νομαρχίας Λάρισας σε τουριστική έκθεση το τελευταίο διάστημα μετά από αυτή της Πετρούπολης στην οποία είχε συμμετάσχει και ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός.

Η βαρύτητα που δίνεται στη δυναμική εκπροσώπηση του νομού μας στο εξωτερικό είναι ενδεικτική της σημασίας που δίνει η Νομαρχία Λάρισας στην τουριστική προώθηση τόσο των παραλίων του Νομού Λάρισας όσο και της φυσικής ομορφιάς των ορεινών όγκων της περιοχής που αποτελούσαν ανέκαθεν βασική της προτεραιότητα.

Συνεπής στο πλαίσιο αυτό της πολιτικής της για την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης του νομού η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας συμμετείχε με το δικό της σταντ από όπου διένειμε έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό, τουριστικά φυλλάδια, χάρτες και πληροφόρησε τους επισκέπτες για τις τουριστικές δυνατότητες του νομού Λάρισας, στοχεύοντας όμως περισσότερο στην προώθηση μιας εναλλακτικής μορφής τουρισμού, του θρησκευτικού τουρισμού, καθώς ο νομός μας έχει να επιδείξει σημαντικά θρησκευτικά μνημεία.

Η Νομαρχία Λάρισας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στους τουρίστες από τη Ρωσία και την Πολωνία αλλά και γενικότερα από την ανατολική Ευρώπη καθώς κάθε χρόνο επισκέπτεται τον νομό, κυρίως τα παράλια, ένας συνεχώς αυξανόμενος- αριθμός τουριστών από αυτές τις χώρες.

Η τουριστική έκθεση του Πόζναν είναι γνωστό ότι αποτελεί πόλο έλξης μεγάλου αριθμού επισκεπτών, συγκεντρώνει διακεκριμένους επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας από όλο τον κόσμο και ασκεί ιδιαίτερη επιρροή στην τουριστική αγορά των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Κύριος σκοπός της Νομαρχίας Λάρισας είναι η αξιοποίηση των παραπάνω εκθέσεων προκειμένου να προβάλλει τα τουριστικά πλεονεκτήματα και να προωθήσει τα τουριστικά συμφέροντα του νομού στην εγχώρια και διεθνή τουριστική αγορά προσελκύοντας όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες στο νομό Λάρισας .

Στην έκθεση του Πόζναν συμμετείχαν η πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής κ. Βαρβάρα Ζαχαρακούλη, η υπεύθυνη του τμήματος Τουρισμού της Ν.Α. Λάρισας κ. Μερόπη Φαργκάνη αλλά και οι επιχειρηματίες που σχετίζονται με τον χώρο του τουρισμού κ. Γιώργος Πολύζος και Αντώνης Μπεϊνάς, οι οποίοι έχοντας από κοινού στόχο την προβολή του νομού μας συναντήθηκαν με τον διευθυντή του Ε.Ο.Τ. κ. Κων. Θεοδώρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ