Η απαγόρευση της κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί το Σαββατοκύριακο έληξε. Ανοιχτή παραμένει η συνέχισή της καθώς τα κρούσματα αυξάνονται. Την ίδια ώρα πιέσεις δέχεται η τουρκική λίρα, ενώ τα κρατικά ταμεία αδειάζουν.Τα μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα έληξε η γενική απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί την Παρασκευή τα μεσάνυχτα σε 31 μεγάλες πόλεις της Τουρκίας. Οι τραγικές εικόνες συνωστισμού και συμπλοκών που είχαν σημειωθεί με την επιβολή της απαγόρευσης δεν παρατηρήθηκαν, αλλά η έξοδος ήταν και πάλι αρκετά μεγάλη. Οι περισσότεροι έσπευσαν να προμηθευτούν βενζίνη ή είδη πρώτης ανάγκης.

Από σήμερα ισχύουν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας που είχαν επιβληθεί νωρίτερα και αφορούν τους άνω των 65 και των γεννημένων μετά το 2000.

Τα επεισόδια της Παρασκευής οδήγησαν χθες το βράδυ σε παραίτηση τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. Παραίτηση όμως που δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο υπουργός παραμένει στα καθήκοντά του και εξήρε το έργο που έχει κάνει μέχρι τώρα.

Νέα μέτρα για την στήριξη της τουρκικής λίρας

Στο μεταξύ η επιτροπή κεφαλαιαγοράς εξακολουθεί να λαμβάνει νέα μέτρα για να στηρίξει την τουρκική λίρα, η οποία δέχεται πιέσεις καθώς το βάρος του κόστους των παροχών με αφορμή τον κορωνοϊό αδειάζει τα κρατικά ταμεία.

Πάντως το ενδεχόμενο να επιβληθεί και πάλι γενική απαγόρευση κυκλοφορίας παραμένει ανοιχτό, καθώς τα κρούσματα και τα θύματα αυξάνονται συνεχώς. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.

Το Σαββατοκύριακο έχασαν την ζωή τους από τον κορωνοϊό την Κωνσταντινούπολη και δύο ομογενείς. Πρώτα μια ηλικιωμένη γυναίκα που έδωσε μάχη για τρεις περίπου εβδομάδες και ένας άντρας που δεν μετέβη ποτέ σε νοσοκομείο και απεβίωσε στο σπίτι του από τον φονικό ιό.

Ανδρέας Ρομπόπουλος, Κων/πολη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ