: HRH Crown Prince Alexander, HRH Crown Princess Katherine with members of the Board of the George Best Costacos Cultural and Cancer Research Foundation, along with all the artists and the MC of the evening
HRH Crown Princess Katherine receives an original work of art by Russell Bush

Το George “Best” Costacos Cultural and Cancer Research Foundation απένειμε το πρώτο George “Best” Costacos Humanitarian Spirit Award στην Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας για την πλούσια φιλανθρωπική της δραστηριότητα σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2011 σε Ιδιωτικό Κλαμπ στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Η Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας μέσω του Οργανισμού που η ίδια έχει ιδρύσει, το Lifeline Humanitarian Organization, που δραστηριοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και τη Σερβία έχει βοηθήσει μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας. Η Πριγκίπισσα γεννήθηκε στην Αθήνα, και γονείς της είναι ο Ρόμπερτ και η Άννα Μπατή. Σπούδασε στην Αθήνα και στη Λωζάνη της Ελβετίας αλλά και στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ στο Κολοράντο και το Πανεπιστήμιο του Ντάλας, στο Τέξας με κύριο αντικείμενο σπουδών την Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το 2007 έλαβε τιμητικά τον τίτλο του διδάκτωρ από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, στην Αγγλία.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του πλήθος σημαντικών διεθνών προσωπικοτήτων από το διπλωματικό, επιστημονικό, ακαδημαϊκό και πολιτιστικό χώρο. Μεταξύ αυτών που παρευρέθησαν ήταν ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Σερβίας στα Ηνωμένα Έθνη Πρέσβης κ. Feodor Starcevic –, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κα. Άγη Μπαλτά, η Γενική Πρόξενος της Κύπρου κα. Κούλα Σοφιανού, η Γενική Πρόξενος της Σερβίας κα. Mirjana Ζίβκοβιτς, ο Πρέσβης κ. Ανδρέας Ιακωβίδης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Lifeline Humanitarian Organisation Νέας Υόρκης, κ. David Hrych, ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Κονδύλης , ο Δρ Στήβεν Στυλιανός, η Δρ. Χρυσάνθη Ρουτζούνης, ο Kαθηγητής στο Weill Cornell Medical Center και κάτοχος της Έδρας Σταύρος Νιάρχος- παιδονευροογκολόγος στο Memorial Sloan-Kettering Cancer Center Dr.David Lyden,, η ιατρός στο Memorial Sloan-Kettering Cancer Center Δρ. Μαρία Θεοδούλου, ο Dr. Δημήτριος Σκόκος ερευνητής στο Rockefeller University και Regeneron, ο Δρ. Χρήστος Κουτέντης καθώς και ο κ. Ijaz Μαλίκ.

Dr. David C. Lyden presenting George "Best" Costacos Humanitarian Spirit Award to HRH Crown Princess Katherine of Serbia

Το Βραβείο Humanitarian Spirit Award δόθηκε στην Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, ως αναγνώριση της πλούσιας δράσης της στον ανθρωπιστικό τομέα και η Ελληνικής καταγωγής Πριγκίπισσα υπογράμμισε στην ομιλία της, την έμπνευση την οποία άντλησε όλα αυτά τα χρόνια από τους γονείς της οι οποίοι, όπως είπε, αποτελούσαν το καλύτερο παράδειγμα με το πλούσιο φιλανθρωπικό τους έργο. Στην συνέχεια ευχαρίστησε τα μέλη του ΔΣ του George Best Costacos Cultural and Cancer Research Foundation και ειδικότερα τον Πρόεδρο τού Ιδρύματος Νίκο Φλώρο και την Αντιπρόεδρο Δώρα Ζιώγκας για την σημαντική τιμή που της έκαναν. Η Πριγκίπισσα Αικατερίνη επεσήμανε την δέσμευση της και τις προσπάθειες της στο να εργαστεί για να φέρει ειρήνη και συμπαράσταση σε έναν κόσμο που απεγνωσμένα επιζητεί και τα δύο αυτά στοιχεία, ενώ χαρακτηριστικά δήλωσε ότι “Πάντοτε βρίσκονται λεφτά για τους πολέμους, αλλά ποτέ για την βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας».

HRH Crown Prince Alexander of Serbia HRH Crown Princess Katherine of Serbia, Vice President and co-founder of the George "Best" Costacos Cultural and Cancer Research Foundation, Ms. Dora Ziongas

Το βραβείο το οποίο δόθηκε στην πριγκίπισσα Αικατερίνη, αποτελεί ένα πρωτότυπο έργο τέχνης το οποίο σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την συγκεκριμένη περίσταση, από τον γλύπτη διεθνούς φήμης Νίκο Φλώρο. Το συγκεκριμένο έργο είναι ένας μοντέρνος σχεδιασμός από αλουμίνιο και plexiglass, μία πρωτότυπη τεχνική του Νίκου Φλώρου. Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης ο οποίος είναι και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος George Best Costacos, έχει χρησιμοποιήσει αυτήν την τεχνική σε διάσημα γλυπτά κοστούμια του, εμπνευσμένα από τη Μαρία Κάλλας.

Το Ίδρυμα George “Best” Costacos Πολιτιστικό θα δώσει μέρος των εσόδων από την εκδήλωση στην πρωτοποριακή έρευνα του εργαστηρίου του David C. Lyden, MD, Ph.D., ενός κορυφαίου επιστήμονα στον τομέα της μετάστασης του καρκίνου και όγκων στον εγκέφαλο. Ο Δρ Lyden κατέχει την έδρα Σταύρος Σ. Νιάρχος στο New York Presbyterian Hospital Weill Cornell Medical Center, όπου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής και Βιολογίας Κυττάρου και Ανάπτυξης και ερευνητής στο Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας και Ογκολογίας. Ο Δρ. Lyden, έχει λάβει πολλές διακρίσεις και βραβεία για τη δουλειά του.

Οι παρευρισκόμενοι εντυπωσιάστηκαν από την ερμηνεία των διακεκριμένων καλλιτεχνών John Himmel, Lynn Manuell, Seth Weinstein και την παγκοσμίου φήμης Σοπράνο Jadranka Jovanovic η οποία ταξίδεψε στη Νεα Υόρκη για την συγκεκριμένη εκδήλωση. Την εκδήλωση παρουσίασε ο κ. David Lotz, Διευθυντής Επικοινωνίας στο Actors Equity Association.

: HRH Crown Prince Alexander, HRH Crown Princess Katherine with members of the Board of the George Best Costacos Cultural and Cancer Research Foundation, along with all the artists and the MC of the evening

Το George “Best” Costacos Cultural And Cancer Research Foundation αποτελεί Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό 501(c)3 και ιδρύθηκε το 2009 για να τιμήσει τη μνήμη του Τζορτζ Κωστάκος σημαντικού ηθοποιού και τραγουδιστή και μέλος του Actors’ Equity Association. Ο Κωστάκος απεβίωσε το 2008 σε ηλικία μόλις 43 ετών χτυπημένος από Γλοιοβλάστωμα, ένα κακοήθη όγκο στο κεφάλι. Η αποστολή του Ιδρύματος είναι να στηρίξει την έρευνα για τον καρκίνο και ειδικότερα τους όγκους του εγκεφάλου καθώς και η προώθηση και ενίσχυση νέων καλλιτεχνών.

Ο Κωστάκος, ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα, είχε μία μεγάλη αγάπη για τη ζωή ενώ το φιλανθρωπικό του έργο αποτελεί μέχρι και σήμερα έμπνευση για όλους όσους τον συνάντησαν. Το George” Best” Costacos Cultural and Cancer Research Foundation ιδρύθηκε για να συνεχίσει το έργο του αγαπημένου καλλιτέχνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ