Από τον ανεκπλήρωτο ηγεμονισμό των Γερμανών

 

Η ολοκληρωτική ενοποίηση θα αποτρέψει το κατακρήμνισμα.

 

Γράφει ο  Νίκος Αναγνωστάτος.                                                         

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ.

 

           

Προς: Τους Ηγέτες της Ευρωζώνης.

Κοιν/ση: Τους Ηγέτες/Κυβερνήσεις των κρατών-μελών.

Με όλο τον σεβασμό προς όλους σας, επιτρέψτε μου να εκφράσω την απορία αν είσθε όλοι «αβέλτεροι» όπως φαίνεται. Δεν έχω πρόθεση να σας προσβάλω, αλλά να σας ταρακουνήσω, όσο και αν κάτι τέτοιο ακούγεται παράξενο ή και γελοίο εκ μέρους μου. Με το μικρό μου μυαλό, σας έχω επισημάνει κατ’ επανάληψη, ότι η Ευρωζώνη βαίνει προς διάλυση, αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Επειδή κανένα τέτοιο μέτρο δεν έχει ληφθεί μέχρις ώρας, για τη σωτηρία του Ευρώ, η Ευρωζώνη βαίνει κατ’ ευθείαν στην διάλυση και οι οικονομίες στην καταστροφή.

 

Όλα τα κράτη-μέλη του νότου, όπως γνωρίζουμε, έχουν προβληματικές οικονομίες και σειρά έχουν η Γαλλία και το Βέλγιο, πέραν της Ιρλανδίας. Γρήγορα θα ακολουθήσουν και τα άλλα, όχι αναγκαστικά λόγω οικονομικής αδυναμίας, αλλά όταν όλες οι γύρω τους χώρες φτωχαίνουν, ποιος θα αγοράσει τα προϊόντα τους; Η τρανή Γερμανία, η οποία στηρίζει την οικονομία της στις εξαγωγές, σε ποιους θα εξάγουν τα προϊόντα τους όταν δεν υπάρχουν χρήματα; Η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουμε γονατίσει, υποφέρουμε με τα μέτρα που μας επιβάλλετε και θέλουμε να γνωρίζουμε αν υπάρχει ελπίδα, πως και πότε!

 

Όλοι εσείς, οι ηγέτες της Ευρωζώνης, μικροί και μεγάλοι, πλούσιοι και φτωχοί, αντί να αντιληφθείτε ότι η μοίρα είναι κοινή για όλους και να λάβετε μέτρα μετριασμού της κρίσης σε πρώτο στάδιο και ανάπτυξης στη συνέχεια, συρρικνώνετε συνεχώς τις ήδη προβληματικές οικονομίες, με λανθασμένα αν όχι θανατηφόρα μέτρα, τα οποία όλο και χειροτερεύουν την οικονομική κατάστασή τους. Αλήθεια δεν το βλέπετε αυτό ή εθελοτυφλείτε; Νομίζετε ότι οι συνέπειες θα περιοριστούν στα προβληματικά κράτη; Αυτό είναι το λάθος σας, πέραν της υποχρέωσής σας να βοηθήστε στη σύγκλιση των οικονομιών, σύμφωνα με την απόφαση του Μάστριχτ και της Λισσαβόνας.

 

Το αποκορύφωμα των λανθασμένων χειρισμών σας, η χαριστική βολή στις οικονομίες είναι το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το Ευρωκοινοβούλιο, για κούρεμα λέει των καταθέσεων στις Τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Συζητείται για τις καταθέσεις άνω των 100.000 Ευρώ. Εφ’ όσον η ανάπτυξη, στην οποία όλοι στηρίζουν την λύτρωση, χρειάζεται επενδύσεις, από τους μικροκαταθέτες περιμένουμε επενδύσεις; Διότι σύντομα δεν θα υπάρχουν καταθέσεις πάνω από 100.000 Ευρώ για να κουρέψουν. Όλοι θα έχουν σηκώσει τα χρήματά τους. Δεν γίνεται αντιληπτό ή εκεί αποβλέπετε; Χρειάζεται να γνωρίζετε από οικονομικά για να αντιληφθείτε ότι χορεύουμε όλοι τον χορό του Ζαλόγγου; (το χορό που χόρεψαν οι γυναίκες στο Ζάλογγο, πέφτοντας στον γκρεμό, για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων). Μόνο που η Ευρωζώνη δε κινδυνεύει από τους Τούρκους (ακόμη), αλλά από τις «αγορές»! Δεν βλέπετε ότι με τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ θα γίνουν προβληματικές;

 

Όλες οι πλούσιες χώρες του Βορρά, απλά θα είναι οι τελευταίες που θα καταρρεύσουν, αλλά αυτό θα γίνει νομοτελειακά. Αυτό είναι που επιδιώκετε; Αν όχι, τι επιδιώκετε αλήθεια; Η Γερμανία, ως η δυνατότερη οικονομία, η οποία στην ουσία κατευθύνει αυτήν την καταστρεπτική πολιτική, δεν αντιλαμβάνεται ότι θα καταρρεύσει και η ίδια; Ίσως τελευταία, αλλά δεν θα την γλυτώσει! Έχετε επομένως όλοι εσείς υποχρέωση να προβληματιστείτε και να ζητήσετε να αλλάξει αυτή η πολιτική το γρηγορότερο δυνατό. Η δυναμική κ.Μέρκελ, ας διαψεύσει τους επικριτές ότι οι Γερμανοί κατατρύχονται από ένα σύνδρομο ανεκπλήρωτου ηγεμονισμού, ο οποίος θα την καταστρέψει για τρίτη φορά, οικονομικά τώρα και ας πρωτοστατήσει στις αναγκαίες αποφάσεις και κινήσεις για προστασία τη δική της, της Ευρωζώνης και ΟΛΩΝ των κρατών-μελών. Η ολοκλήρωση της ενοποίησης είναι η λύση. Σταδιακά μεν αλλά γρήγορα, με πρώτη κίνηση την ενοποίηση των Τραπεζών υπό τον έλεγχο και προστασία της Ε.Κ.Τ., την οικονομική ενοποίηση στη συνέχεια, με κατάληξη την ολοκλήρωσή της. Τότε και μόνο τότε θα είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να κτυπηθεί το Ευρώ και τα κράτη-μέλη θα ευημερήσουν και η κ.Μέρκελ θα μείνει στην ιστορία. Είναι μια επιταγή της ιστορίας! Πραγματοποιώντας έτσι το όραμα του JeanMonnet και το όνειρο RobertSchuman, αλλά και όλων ημών και των λοιπών λαών της Ευρώπης.

 

Μια οιαδήποτε απάντησή σας, θα με ικανοποιούσε.   

 

             

 

Νίκος Αναγνωστάτος                                                                                   

 

e-mail: nanagnostatos@gmail.com

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ