Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2013 – Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στο Ισραήλ, ο Οργανισμός Invest in Greece (Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.) σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, διοργάνωσε πολυπληθή επιχειρηματική αποστολή στο Τελ Αβίβ με στόχο την προώθηση των διμερών σχέσεων μεταξύ του επιχειρηματικού κGreece-Israel Business Forum_StephanosIssaiasόσμου των δύο χωρών, και την προσέλκυση επενδύσεων. Η αποστολή συγκροτήθηκε από 104 Έλληνες επιχειρηματίες από εταιρίες και φορείς κυρίως από τους τομείς της τεχνολογίας, των κατασκευών, της ενέργειας,  της πληροφορικής & των τηλεπικοινωνιών, του τουρισμού, της φαρμακοβιομηχανίας και των τροφίμων.

Στις 8 Οκτωβρίου, η επιχειρηματική αποστολή ολοκλήρωσε μία σειρά από επενδυτικά σεμινάρια, συναντήσεις με Επιμελητήρια, και προκαθορισμένες επισκέψεις σε Ισραηλινές επιχειρήσεις. Οι Έλληνες επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν ενδελεχώς για τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις σε τομείς όπου το Ισραήλ σημειώνει μεγάλη πρόοδο, όπως είναι η Τεχνολογία και οι Τηλεπικοινωνίες, αλλά και η έρευνα στον αγροδιατροφικό τομέα και την Υγεία. Επιπλέον, σε θεματική συνεδρία με τίτλο “Πώς εξάγω στο Ισραήλ”, παρουσιάστηκαν τα περιθώρια εμπορικής συνδιαλλαγής των δύο λαών και έγινε κάλεσμα για υλοποίηση συγκεκριμένων συνεργασιών με την αμέριστη τεχνική συνδρομή των διμερών επιμελητηρίων. Το ίδιο βράδυ, παρουσία των Ελλήνων & Ισραηλινών επιχειρηματιών, ακολούθησε επίσημο δείπνο με κεντρικό ομιλητή τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ισραηλινός Υπουργός Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων, κ. Silvan Shalom.

Σήμερα, 9 Οκτωβρίου, η επιχειρηματική αποστολή ολοκληρώνεται με ένα ολοήμερο Επιχειρηματικό Φόρουμ, αποτελούμενο από ένα συνεδριακό σκέλος, την υπογραφή συμφώνων συνεργασίας και μία σειρά από προκαθορισμένες συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και 150 Ισραηλινών επιχειρηματιών, που ξεπέρασαν τις 400 σε αριθμό. Οι κλάδοι που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ο Φαρμακευτικός και αυτός της Τεχνολογίας, ακολουθούμενοι από τους κλάδους του Τουρισμού και Real Estate.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Invest in Greece, κ. Στέφανος Ησαΐας, απηύθυνε στοχευμένη ομιλία για τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα σε Ισραηλινούς επενδυτές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε πολλά να διδαχθούμε από το Ισραήλ, που αυτοαποκαλείται Start Up Nation εξαιτίας της εστίασης και τεράστιας προόδου που επιδεικνύει στην έρευνα, την καινοτομία και εν γένει την επιχειρηματικότητα. Η Ελλάδα, με σταθερές πλέον βάσεις και διευθετημένα θέματα που αποτελούσαν βαρίδια στην προσέλκυση επενδυτών έως πολύ πρόσφατα, απευθύνεται σήμερα σε αυτό το απαιτητικό κοινό παρουσιάζοντάς τους με όρους καθαρά επιχειρηματικούς πώς θα κερδίσουν σημαντικές αποδόσεις, επιλέγοντάς την για τις επενδύσεις τους.».

Παράλληλα, ο κ. Ησαΐας υπέγραψε με τον ομόλογό του, κο Oded Distel, Μνημόνιο Συνεργασίας (ΜΟΙ) μεταξύ των Οργανισμών Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε. και Invest in Israel, για την προώθηση των επενδύσεων και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων. Το Μνημόνιο εστιάζει στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πληροφοριών αλλά και στην ενθάρρυνση, διευκόλυνση και υποστήριξη επενδυτικών συναντήσεων, εκδηλώσεων, ημερίδων και επιχειρηματικών αποστολών αμοιβαία επωφελών για τις δύο πλευρές.

Η διοργάνωση του επιχειρηματικού φόρουμ έγινε από τον Οργανισμό Invest in Greece και το Υπουργείο Ανάπτυξης, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στο Ισραήλ και τους φορείς: Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, Υπουργείο Οικονομίας του Ισραήλ, Ένωση Εμπορικών Επιμελητηρίων, Σύνδεσμος Βιομηχάνων του Ισραήλ, Ισραηλινό Ινστιτούτο Εξαγωγών και Διεθνούς Συνεργασίας.

Ο Οργανισμός Invest in Greece Α.Ε. είναι ο επίσημος εθνικός φορέας προσέλκυσης, προώθησης και υποστήριξης στρατηγικών και λοιπών επενδύσεων στην Ελλάδα. Στόχος της εταιρείας είναι να λειτουργεί ως βασικός πυλώνας εξωστρέφειας για την Ελλάδα και ως αποτελεσματικός συνεργάτης των επενδυτών. Προσφέρει υπηρεσίες που καλύπτουν όλα τα στάδια μιας επένδυσης, παρέχοντας σε υπάρχοντες και δυνητικούς επενδυτές πληροφόρηση για συγκεκριμένες επενδυτικές ευκαιρίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ