Λίγες μέρες μετά την αυτοκτονία του κρατούμενου Τζέφρι Επστάιν, διατυπώνονται ανησυχίες για το αν το δίκτυο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που είχε στήσει εξαπλώνονταν μέχρι τη Γαλλία.Είχε το στέκι του δίπλα στην αψίδα του θριάμβου, πολυτελές διαμέρισμα, στο νούμερο 22 της λεωφόρου Foch.

Οι Γάλλοι ανησυχούν και διερωτώνται κατά πόσο το δίκτυο σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων κοριτσιών που είχε στήσει ο Τζέφρι Επστάιν είχε εισχωρήσει και στη γαλλική κοινωνία. Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχους βρέθηκε στις 10 Αυγούστου κρεμασμένος στο κελί του όπου περίμενε τη δίκη του.

Η ΜΚΟ για την προστασία των ανηλίκων «Αθωότητα σε κίνδυνο» με διάβημα στην εισαγγελία τον Ιούλιο αλλά και ανοιχτή επιστολή χθες, επιβεβαιώνει τις υποψίες: «Nαι πολλά θύματα είναι γαλλικής υπηκοότητας». Σε ειδικό ιστότοπο προσπαθεί να συγκεντρώσει μαρτυρίες και ζητά από τον εισαγγελέα να προχωρήσει σε έρευνα.

Ποιοι εμπλέκονται στη Γαλλία

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία το διάστημα 2018-2019 ο Επστάιν είχε πραγματοποιήσει 11 πτήσεις προς το Παρίσι με το ιδιωτικό του τζετ «Λολίτα εξπρές».

Στη δε λεγόμενη μαύρη ατζέντα με τα στοιχεία θυμάτων και συνεργατών υπάρχει ένα κεφάλαιο με τίτλο «Μασάζ Παρίσι».

Επίσης το όνομα ενός Γάλλου έχει έλθει στην επιφάνεια από την Παρασκευή. Πρόκειται για τον Ζαν Λυκ Μπρυνέλ, πράκτορα μοντέλων, που συχνά είχε ταξιδέψει με το ιδιωτικό τζετ του Επστάϊν και είχε προσφέρει κάλυψη με πλασματικά συμβόλαια του πρακτορείου του.

Με δικό τους διάβημα χθες, οι γενικοί γραμματείς Μαρλέν Σιαπά για την ισότητα των φύλων και Αντριέν Τακέ για την παιδική ηλικία ζήτησαν τη διεξαγωγή έρευνας από την εισαγγελία που δηλώνει ότι μελετά τα στοιχεία.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ