Αγαπητοί φίλοι, Θεσσαλοί της Ευρώπης,

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω τις εργασίες του 7ου Φεστιβάλ των Θεσσαλών Ευρώπης που φέτος λαμβάνει χώρα στο Γκύτερσλο και είναι αφιερωμένο στα Ομογενειακά ΜΜΕ.

Να συγχαρώ τους διοργανωτές για την εξαιρετική πρωτοβουλία και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Διαμαντή Γκίκα και τα μέλη της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» τον Θεσσαλικό Σύλλογο Γκύτερσλο, τους Συλλόγους – Μέλη Μονάχου, Βισμπάντεν, Ελβετία, Νυρεμβέργη, Σβάινφουρτ, Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Μπίλεφελντ και Κολωνία.

Για μια ακόμη χρονιά, η Θεσσαλική Διασπορά πρωτοπορεί και αποδεικνύει ότι η ενότητα των δυνάμεων και η κοινή στόχευση δίνουν καρπούς, καρπούς που δρέπει κυρίως η νέα γενιά.

Η πορεία σας μέχρι σήμερα, αγαπητοί φίλοι, Θεσσαλοί της Ευρώπης, αποδεικνύει την αφοσίωσή σας στις αξίες και τα ιδανικά της κληρονομιάς μας, της γλώσσας, της ιστορίας και της Ορθόδοξης Πίστης μας. Δημιουργήσατε και διατηρείτε ζωντανές εστίες Ελληνισμού. Μικρές Ελλάδες με αγάπη και αφοσίωση.

Η σημερινή εκδήλωση ευελπιστώ ότι θα αποτελέσει και την αφορμή για την ενδυνάμωση των σχέσεων των αποδήμων μας με το Μητροπολιτικό Κέντρο, θα δώσει κίνητρο στην νέα γενιά να γνωρίσει τον τόπο καταγωγής της. Και εδώ επιτρέψτε μου να δώσω ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη της συνεργασίας μεταξύ των φορέων του απόδημου Ελληνισμού με την Ελληνική Περιφέρεια που μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη σε όλους τους τομείς, ειδικά σήμερα που η Ελλάδα διέρχεται βαθιά κρίση.

Η αμφίδρομη σχέση καλλιεργεί το έδαφος για πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και επιχειρηματικές δράσεις, προσφέρει τόνωση στις τοπικές κοινωνίες, προσφέρει στην αναβίωση της Περιφέρειας.

Η επιλογή της αφιέρωσης των εκδηλώσεων σας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι γνωστή τόσο η προσφορά όσο και η σπουδαιότητα των ΜΜΕ για τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Στην σημερινή συγκυρία με τις μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές ανακατατάξεις που βιώνει η χώρα μας, στην εποχή που η Ελλάδα συστηματικά απαξιώνεται, ο ρόλος τους καθίσταται ακόμη πιο σημαντικός. Σήμερα, οφείλουμε να προβάλλουμε, με υπομονή και επιμονή, τόσο την ιστορικότητά μας όσο και το πολιτισμικό και πολιτιστικό παρόν μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διαχρονική διάσταση των προσπαθειών μας. Τα ΜΜΕ στην Ομογένεια διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Να ευχηθώ και πάλι σε όλους εσάς, κάθε επιτυχία στο έργο σας, να σας συγχαρώ για μια ακόμη φορά για όσα έχετε επιτύχει μέχρι σήμερα.

Καλή επιτυχία στις εργασίες του 7ου Φεστιβάλ Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης.

Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου
Γραμματέας Παγκοσμίου ΣΑΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ