Τι ανέφερε η Γραμματέας του ΣΑΕ στο 5ο Παγκόσμιο Βιωματικό Συνέδριο – Αντάμωμα των Απανταχού Θεσσαλών που πραγματοποιήθηκε  στο Δήμο Πύλης.

Αγαπητοί φίλοι,

 

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση βρίσκομαι και πάλι κοντά σας στην πανέμορφη περιοχή του Δήμου Πύλης της Θεσσαλίας, στο 5ο Παγκόσμιο Βιωματικό Συνέδριο-Αντάμωμα των Απανταχου Θεσσαλών, που φέτος ειναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Θα ηθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμο Πύλης και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ.Κουφογάζο για την στήριξη και την συνδιοργάνωση του Συνεδρίου με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ασκληπειός.

 

Επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω τις καλύτερες ευχές όλου το προεδρείο του ΣΑΕ για την επιτυχή ευόδωση των εργασιών και εκδηλώσεων του Συνεδρίου σας.

 

Το Αντάμωμα αυτό και οι εκδηλώσεις που πλαισιώνουν το Παγκόσμιο Συνέδριο των απανταχού Θεσσαλών, μας ταξιδεύουν στον χρόνο προσφέροντας μια ευκαιρία να μοιραστούμε την εμπειρία μιας μοναδικής παράδοσης και λαογραφίας, που διήνυσε αιώνες και έφτασε ανέπαφη από τον χρόνο μέχρι τις μέρες μας επιβεβαιώνοντας το πλούσιο πολιτιστικό μας παρελθόν.

Αυτή την ιδιαίτερη πολιτιστική σας κληρονομιά την μεταφέρατε με επιτυχία, την μεταλαμπαδεύσατε στα παιδιά σας και την διατηρείτε και στις δεύτερες πατρίδες όπου ζείτε.

 

Οι δεσμοί μου με τους Θεσσαλούς της Διασποράς είναι ιδιαίτερα στενοί και η εμπειρία μου συνεργασίας μαζί τους, είναι από τις πλέον επιτυχημένες. 

 

Οι Απόδημοι Θεσσαλοί , έχουν δημιουργήσει μια από τις δυναμικότερες ομογενειακές οργανώσεις με ένα σημαντικό δίκτυο σε ολόκληρο τον κόσμο και εξαιρετικές πρωτοβουλίες που έχουν στο επίκεντρό τους την νέα γενιά. Εδώ θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Ασκληπειού κ.Πορνάρου και σε όλο το ΔΣ της Συνομοσπονδίας, στην Γ.Γ.κ.Μαρία Μπακλαβά που ειναι και η ψυχή του οργανισμού για την οργάνωση αλλά και την μέχρι τώρα επιτυχή δράση.

 

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ἁσκληπειός῾ είναι ακόμη ένα φωτεινό παράδειγμα των όσων προσφέρει η Ομογένεια στην Πατρίδα.

 

Η Ελλάδα σήμερα και μαζί της όλοι οι Έλληνες καλούνται να αντιμετωπίσουν μια πρόκληση, την μεγαλύτερη στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας. Την οικονομική εξαθλίωση που κλυδωνίζει και το σύστημα αξιών του Ελληνισμού.

 

Οι Έλληνες της Διασποράς, καλούνται για άλλη μία φορά να σταθούν αλληλέγγυοι στο πλευρό της Πατρίδας και θα είναι και πάλι στο πλευρό της, δημιουργώντας μια αμφίδρομη σχέση αλλλοϋποστήριξης και αγαστής συνεργασίας με το μητροπολιτικό κέντρο.

 

Αλλά και η Πατρίδα οφείλει να αγκαλιάσει τα ξενητεμένα παιδιά της, ναφουγκραστεί τους προβληματισμόυς τους, να ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματα τους οπως το φορολογικό που αυτή την στιγμή χτυπάει ανελέητα και άδικα τον απόδημο Ελληνισμό, το θέμα της συνταξιοδότησης, το σύστημα παιδείας Ομογενών όπου η Ελλάδα εχει χρέος να εγγυηθεί την σωστή διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας στα παιδιά της Ομογένειας ωστε να διατηρηθεί η Ελληνική ταυτότητα.κ.α. Αλλά και η ψήφος των Ομογενών.

 

Θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν όλοι, οτι μόνο ενωμένοι και μονιασμένοι οι Ελληνες εντός και εκτός Ελλάδας θα καταφέρουν να βγάλουν την Πατρίδα απο την κρίση.

 

Εμείς θα συνεχίσουμε τον Αγώνα για την διατήρηση της δικής μας ιστορίας, της γλώσσας μας, της θρησκείας μας, αγκαλιάζοντας όμως όλους τους λαούς αυτής της γής σε μία παγκόσμια κοινωνία, όπου σαν Ελληνισμός θα συμβάλουμε στην ευημερία της Ελλάδος και το μέλλον των παιδιών μας αλλά και στην πρόοδο και ειρήνη αυτού του κόσμου.

 

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο Συνέδριο σας.

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ