Ο ελληνικής καταγωγής, γερμανός ευρωβουλευτής  κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα, επεσκέφθηκε τα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

 

Θέματα της συζήτησης ήταν η κατάσταση της οικονομίας στη χώρα, οι δυνατότητες αναπτυξιακής στροφής, και φυσικά οι επερχόμενες ευρωεκλογές. Ο κ Χατζημαρκάκης εξέθεσε σειρά από ιδέες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας πάνω  σε μορφές της κοινωνικής οικονομίας με τις οποίες μπορούν να βοηθηθούν πολύ τα, πληττόμενα από την κρίση, φτωχά στρώματα του πληθυσμού. Παράλληλα μπορούν να δώσουν ώθηση σε νέες δραστηριότητες με προγράμματα της ΕΕ κυρίως στο πεδίο της εκπαίδευσης κατάρτισης. Στάθηκε δε ιδιαίτερα στην ιδέα δημιουργίας ενός Αναπτυξιακού Ταμείου στη χώρα μας.

 

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέπτυξε τις θέσεις του ΕΕΑ για τα προβλήματα που ανταμώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μίλησε για το σημαντικό ρόλο του επιμελητηριακού θεσμού και την πρόθεση της κυβέρνηση να τον αποδυναμώσει με την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων και τέλος εξέθεσε τις επιμέρους δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας των επαγγελματιών.

 

Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από την καταστροφική τακτική της τρόικας η οποία θέτει διαρκώς και νέες απαιτήσεις που τελικά στεγνώνουν την αγορά. Όπως είπε ο κ. Χατζημαρκάκης, η τρόικα διακατέχεται από ιδεοληψία και δεν καταλαβαίνει την ελληνική πραγματικότητα.

 

Σημειώνουμε ότι ο κ. Χατζημαρκάκης είχε εκλεγεί με το κόμμα των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) από το οποίο αποχώρησε πρόσφατα αποφασίζοντας να επιστρέψει στην Ελλάδα και να εκθέσει εδώ υποψηφιότητα για τις ερχόμενες ευρωεκλογές.

Επαγγελματικό  Επιμελητηρίο Αθήνας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ