Την Κυριακή 12η Δεκεμβρίου 2010 η Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος Harrow και Περιχώρων (BΔ Λονδίνου) πραγματοποίησε μια ευχάριστη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, με δείπνο και μουσική, στο ωραίο ψαρεστιατόριο Sea Pebbles στην περιοχή Hatch End του ΒΔ Λονδίνου.

Το δείπνο, στο οποίο συμμετείχαν πλέον των 100 ατόμων, ήταν προσφορά του ιδιοκτήτη του ψαρεστιατορίου κ. Σάββα Ανδρέου (Εκκλ. Επιτρόπου της Εκκλησίας Αγ. Παντελεήμονος), της συζύγου του Μαρίας και της καλής τους οικογενείας. Το οικονομικό προϊόν της εκδήλωσης ήταν £3000. Eπιπροσθέτως, στην ίδια εκδήλωση αρκετοί δωρητές προσέφεραν το δώρο τους υπέρ του Εράνου για την ανέγερση του νέου βυζαντινού Ιερού Ναού Αγ. Παντελεήμονος. Οι κυριώτερες δωρεές ήταν: £2000 (Κώστας και Μαίρη Παπαδάκη), £1000 (Σωτήρης Εγγλεζάκης) και £200 (Α. Θεοδώρου).

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παντελής Δημοσθένους ενημέρωσε τους συνδαιτυμόνες για την πρόοδο του σπουδαίου Κοινοτικού ζητήματος, της ανέγερσης και επικείμενης αποπεράτωσης του νέου Ιερού Ναού. Συγκεκριμένα έδωσε την εξαιρετικά ευχάριστη είδηση πως προσεχώς θα ανακοινωθεί η ημερομηνία των Θυρανοιξίων του νέου Ιερού Ναού, που πιστεύεται πως θα τελεσθούν κατά τον ερχόμενο Μάρτιο 2011.

Ο Ιερατικώς Προϊστάμενος Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, αφού ευχαρίστηκε εγκάρδια τον προσφέροντα το δείπνο κ. Σάββα Ανδρέου, στον οποίο προσέφερε αναμνηστικά δώρα, συνεχάρη τους εορτάζοντες, κα. Εύα Χρήστου, Πρόεδρο της Βοηθητικής Αδελφότητας Κυριών «Η Αγία Αγάθη» και τον Εκκλ. Επίτροπο κ. Σπύρο Τιμοθέου.

Κατόπιν ομίλησε για λίγο αναφερόμενος στην μαρτυρία της Ορθοδοξίας, την οποία δίνει η Αγία Εκκλησία μας παντού και πάντοτε, αναφερόμενος ειδικά στην μαρτυρία που προσφέρει η Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος με την ανοικοδόμηση του νέου Ναού, ο οποίος αποτελεί φάρο φωτεινό και σημείο αναφοράς της τοπικής κοινωνίας, που επισημαίνει και υπογραμμίζει τις παραδόσεις και τα έθιμα της Ελληνορθοδοξίας, τα οποία μεταφυτεύονται μόνιμα πια -μέσω του ιερού αυτού έργου- στην βορειοδυτική αυτή εσχατιά του Λονδίνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ