Το φαβορί για τις κυπριακές προεδρικές εκλογές τον Φεβρουάριο παραμένει ο κεντρώος Νίκος Χριστοδουλίδης, με προβάδισμα περίπου 10% έναντι των άλλων υποψηφίων.Στην τελευταία στροφή της προεκλογικής εκστρατείας για Κυπριακές προεδρικές εκλογές της 5ης Φεβρουαρίου, ο προερχόμενος από το κυβερνών κόμμα ΔΗΣΥ, αλλά κατερχόμενος στις εκλογές με την στήριξη των κομμάτων του λεγόμενου κεντρώου χώρου Νίκος Χριστοδουλίδης, εξακολουθεί να προβάλλεται ως το ακλόνητο φαβορί για την διαδοχή του Νίκου Αναστασιάδη στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και τέως υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, παρά τις όποιες απώλειες, καταφέρνει να διατηρεί ένα προβάδισμα περίπου 10% έναντι των δύο βασικών αντιπάλων του, που στηρίζονται από τα δύο μεγάλα κόμματα της Κύπρου. Πρόκειται για τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και τον ανεξάρτητο υποψήφιο Αντρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος υποστηρίζεται από το κόμμα της Αριστεράς ΑΚΕΛ. Οι δύο επιδίδονται σε μια μάχη για είσοδο στον δεύτερο γύρο των προεδρικών με τα όλα τα σενάρια να είναι ανοικτά, αφού τα ποσοστά που συγκεντρώνουν στις δημοσκοπήσεις δεν τους εξασφαλίζουν μια σίγουρη θέση στον δεύτερο γύρο, της 12ης Φεβρουαρίου.

Τα ποσοστά των υποψηφίων

Σύμφωνα πάντως με την τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας, ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ Αντρέας Μαυρογιάννης καταφέρνει να κερδίσει το προβάδισμα από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ με ποσοστό σχεδόν 2%. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, στην πρόθεση ψήφου ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκεντρώνει ποσοστό 32.9%. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ακολουθεί με ποσοστό 19.7%, ο Αβέρωφ Νεοφύτου τρίτος με 17.9%, ενώ στην τέταρτη και πέμπτη θέση ακολουθούν ο Πρόεδρος του ακροδεξιού ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου και ο ανεξάρτητος Αχιλλέας Δημητριάδης με ποσοστά 4.1% και 4% αντίστοιχα.

Λουκιανός Λυρίτσας, Λευκωσία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ