Βόννη. Σε πρόσφατη εμφάνισή της σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΜΕGΑ η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά επανέλαβε για πολλοστή φορά την κατηγορία ότι οι φορείς του Ελληνισμού κατασπατάλησαν τα χρήματα του Ελληνικού Λαού σε σχέση με την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.

Ακόμη, στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει την ειλημμένη απόφαση να κλείσει τα σχολεία αυτά, η Υπουργός προχώρησε σε ανοίκεια αντιπαράθεση μεταξύ των αποφοίτων Λυκείων εσωτερικού και εξωτερικού, κατηγορώντας τα παιδιά των αποδήμων ότι παίρνουν τις θέσεις στα ελληνικά ΑΕΙ από τα Ελληνόπουλα που ζουν στην Ελλάδα.

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων όπως οι Κοινότητες και οι Ομοσπονδίες τους στη Γερμανία δεν έλαβαν ποτέ ούτε ένα ευρώ για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση. Τα σχετικά κονδύλια διαχειρίστηκαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου, του οποίου προΐσταται η κυρία Γεννηματά. Καλούμε την Υπουργό να κατονομάσει αυτούς οι οποίοι κατά την εκτίμησή της ελέγχονται για οικονομικές ατασθαλίες και να τους στείλει στον Εισαγγελέα, αντί να σπιλώνει τις οργανώσεις των αποδήμων.

Οι απόδημοι, αν και η Πολιτεία εξακολουθεί να μην τους επιτρέπει την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τον τόπο διαμονής τους, δεν αισθάνονται δεύτερης κατηγορίας Έλληνες ούτε δέχονται διακριτική μεταχείριση των παιδιών τους από κανέναν.

Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει πλέον στη διάθεσή του τα κονδύλια στο ύψος του παρελθόντος, οι δε απόδημοι έχουν πλήρη επίγνωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας και απόλυτη κατανόηση για την επιταγή περιστολής δαπανών. Η λύση όμως δεν μπορεί να είναι «κλείνουμε τα σχολεία», αλλά η εξεύρεση διεξόδων μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο με τους φορείς των αποδήμων, οι οποίοι και εποικοδομητικές προτάσεις έχουν διατυπώσει εγκαίρως και δυνατότητες διαθέτουν.

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας καλεί την κυρία Γεννηματά να παραιτηθεί από την λασπολογία κατά των αποδήμων και τη νοοτροπία του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε», και να προσέλθει σε δημόσιο διάλογο έστω την ύστατη στιγμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ