Ανοικτή επιστολή προς Αντώνη Σαμαρά, Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

«Ο αριθμός των ανέργων θα ξεπεράσει τους 1,200,000. Κάθε ημέρα 1,000 άνθρωποι χάνουν την εργασία τους. Η ακρίβεια ‘τρέχει’ σε διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με την Ευρώπη. Το χρέος αυξάνεται! Ήδη ‘τρέχουμε’ με 350 δις χρέος και σύντομα θα μιλάμε για 400 δις ευρώ. Οι Έλληνες έχασαν το 35% των μισθών τους. Οι άνεργοι χάνουν ακόμη και το επίδομα ανεργίας. Οι φορολογούμενοι είδαν αύξηση φόρου κατά 500%. Οι συνταξιούχοι ζουν την μεγαλύτερη αφαίμαξη όλων των εποχών. Οι επαγγελματίες βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις. Εκατομμύρια Έλληνες είδαν να καταβαραθρώνεται το εισόδημά τους. Και τα χειρότερα: Η χώρα υποθήκευσε τα μέλλον της έως το 2050 …»

Έτσι βαθμολόγησε την επίδοση της κυβέρνησης Παπανδρέου γνωστός δημοσιογράφος και εκφωνητής σε έγκυρο εβδομαδιαίο περιοδικό. Στην παγκόσμια κλίμακα δεν υπάρχει κυβέρνηση η οποία επέφερε τέτοια σύμφορά στη χώρα της σε τόσο βραχύ διάστημα. Και φυσικά από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους δεν υπάρχει καμία κυβέρνηση που να έχει προκαλέσει τέτοια καταστροφή!

Αν προσθέσουμε τον τελείως μειοδοτικό χειρισμό στα εθνικά μας θέματα, την διάλυση του δημογραφικού ιστού του Έθνους, την τρομερή και αλαζονική διαφθορά σε όλα τα κυβερνητικά επίπεδα και το ότι παρέδωσαν την Εθνική Κυριαρχία σε κερδοσκόπους και τοκογλύφους` η πανωλεθρία είναι βαθειά και συνολική.

Δεν είναι μόνο τα «μνημόνια», «το μεσοπρόθεσμο», το διαρκώς μεταλλασσόμενο νομοθετικό πεδίο και τα τοιαύτα` το βασικό πρόβλημα είναι ότι αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο Πρωθυπουργός έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα. Επομένως εφ’ όσον επομένως την εξουσία συνεχίζει να κατέχει ο κ. Παπανδρέου κάθε μέρα που περνά η χώρα θα καταρρέει και περισσότερο` με αποτέλεσμα όχι μόνο να χαθεί η Εθνική Κυριαρχία αλλά να υπάρχει ορατός κίνδυνος να παραβιαστεί η Εδαφική Ακεραιότητα ακόμη και να επέλθει Διαμελισμός.

Το αδιέξοδο που οδήγησε τη χώρα το ΠΑΣΟΚ εντείνεται, τα συνεχή ψέματα προκαλούν πλέον ανησυχία αντί να καθησυχάζουν, οι εκβιασμοί και τα δημοψηφιστικά τεχνάσματα δεν πείθουν, η ημερομηνία λήξης του κ. Παπανδρέου ως Πρωθυπουργού έχει περάσει προ πολλού!

Εσείς κ. Πρόεδρε έχετε σημαντική ευθύνη, διότι δεν ασκείτε δυναμική αντιπολίτευση` η πολιτική και τα προγράμματα που θα εφαρμόσετε όταν αναλάβετε τη διακυβέρνηση της χώρας είναι στις γενικές γραμμές γνωστά, το άμεσο ζητούμενο είναι η απομάκρυνση του κ. Παπανδρέου και της περί αυτόν κλίκας από την εξουσία, -η αλλαγή ίσως θα μπορούσε να σώσει την χώρα. Επομένως η Νέα Δημοκρατία και σύσσωμη η αντιπολίτευση πρέπει να ζητάει συνεχώς και δυναμικά αλλαγή-, αν δεν αρχίσετε να το κάνετε αυτό δεν πρόκειται να αναδειχθείτε σαν κόμμα ελπίδας για το λαό.

Μετά τιμής

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΣΙ*

Ιωάννης Στουπάκης
Συντονιστής Β’
jssmec@optonline.net

Αυγούστος 2011

* Η Επιτροπή των Είκοσι αποτελείται από Ευρωπαίους & Αμερικανούς επιχειρηματίες, δικηγόρους, καθηγητές και επιστήμονες με γνώση των ιδρυτικών αρχών της Ε.Ε. καθώς και με συνεχή μελέτη των πολιτικών και γεωπολιτικών δεδομένων των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής τα τελευταία πενήντα χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ