Πανελλήνιο Συνέδριο επιδιώκουν να φέρουν στην Χίο οι Νέοι Αγρότες.

Τις δυνατότητες για φιλοξενία του 18ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών εξέτασαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Χίου Νίκος Ρικανιάδης, ο αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ Σταύρος Βαρβάκης και ο τεχνικός σύμβουλος της ΠΕΝΑ Δημ. Μιχαηλίδης, την Τετάρτη, 13 Απρ 2011, στην Χίο.

Κατά την διάρκεια της ημέρας επισκέφθηκαν τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου, την Αντιδήμαρχο Χίου κα Αθηνά Θλιβίτου, τον Αντιπεριφερειάρχη και πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Κωνσταντίνο Γανιάρη, ενώ συναντήθηκαν με την Αντιπεριφερειάρχη κα Λίτσα Λύκου, την Έφη Λιπαρή (Τουρισμός), την Βάσω Κριτάκη (Δημ. Σχέσεις), τον Βασίλη Μπάλα (masticulture), τον Βαγγέλη Ξύδα (Citrus) και άλλους και εξέτασαν πολλούς χώρους και εναλλακτικές προτάσεις.

Ο σχεδιασμός γίνεται για 200 περίπου Νέους Αγρότες, στις 9, 10 & 11 Σεπτεμβρίου 2011, με αεροπορική μετακίνηση, ενώ υπάρχει ακόμα η πρόταση για συνδυασμό με προεπίσκεψη στην Λήμνο ή/& Μυτιλήνη.

Μετά από δεκαεπτά (17) Πανελλήνια Συνέδρια Νέων Αγροτών, που έγιναν στις πόλεις: Άργος, Τυχερό Έβρου, Πάτρα, Αμπελάκια Λάρισας, Θεσσαλονίκη, Μαρώνεια Ροδόπης, Αγρίνιο, Ξάνθη, Καλαμάτα, Νέο Σκοπό Σερρών, Κόνιτσα Ιωαννίνων, Σπάρτη, Κοζάνη, Δράμα, Αθήνα, Αρχ. Ολυμπία και Καρδίτσα, το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών επιλέχθηκε να εστιασθεί στην «Πολυαπασχόληση στον Αγροτικό Τομέα», κοιτώντας προς το μέλλον.

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ είναι θεσμική οργάνωση, προβλεφθείσα με νόμο της Ελληνικής Βουλής (Νόμος 3147/2003, άρθρο 20), που λειτουργεί ως συντονιστικό όργανο περίπου 30 Ενώσεων Νέων Αγροτών που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα.

Μέχρι σήμερα την πρόταση υποστήριξε ο ταμίας της ΠΕΝΑ Π. Γκιοργκίνης με την υποστήριξη του ΑΓΡΟΡΑΜΑ (φαξ 2310 271959, info@neoiagrotes.gr).

Ήδη προετοιμάζεται συνάντηση-συζήτηση των Νέων Αγροτών στις 4/5/11, στις 20.00, στην αίθουσα της Νομαρχίας, με θέμα Κοινή Γεωργική Πολιτική.

Στις 13/5/2011, στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ του Δήμου Αθηναίων το Δ. Συμβούλιο των Νέων Αγροτών Χίου θα απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους Νέους Αγρότες, στην εκδήλωση «Αγροτική Επιχειρηματικότητα & Αγροτουρισμός».

Στις 13/5/2011 στο ΔΣ της ΠΕΝΑ θα παρουσιασθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις για το 18ο πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών.

Στις 18/5/2011, εάν όλα γίνουν όπως προβλέφθηκαν, η Ένωση Νέων Αγροτών Χίου προτίθεται να προσκαλέσει όλους τους εκπροσώπους των αρχών και φορέων της Χίου σε ευρεία συνάντηση για το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, 9-11/9/201, με θέμα «Πολυαπασχόληση».

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ