Σε ένα διήμερο 03.-04.11.2018 ο Θεσσαλικός Σύλλογος Νυρεμβέργης και Περιχώρων «ΜΕΤΕΩΡΑ» α.Σ. γιόρτασε με κάθε επισημότητα τα 35 χρόνια από την ίδρυσή του τον Νοέμβριο 1983.

Στην κατάμεστη αίθουσα Gartenstadt του φίλου μας Κώστα Καρανίκου πραγματοποιήθηκε στις 03.1.18 η μεγάλη χοροεσπερίδα του συλλόγου. Μετά το χαιρετισμό τής γραμματέας, κ. Γ. Μαχαίρα, ο πρόεδρος, Βασίλης Φουρκιώτης, καλωσόρισε τον κόσμο και ιδιαίτερα την εκπρόσωπο του αδελφού συλλόγου ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ  των Τρικάλων, κ. Θεοδοσία Τζάνη, και τον σύλλογο Θρακιωτών Νυρεμβέργης. Ευχαρίστησε δε όλα τα άτομα που συνέβαλαν στη μακρά ζωή του συλλόγου από διάφορες θέσεις στο Δ.Σ. ή ως απλά μέλη.

Παρεβρέθη ο επίτιμος πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος, κ. Ν. Πολύζος, ο οποίος πολύ συναισθηματικά αναφέρθηκε στις συνθήκες ίδρυσης του συλλόγου και στα άλλα ιδρυτικά μέλη. Παρών ήταν επίσης ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου, κ. Στέργιος Οικονόμου, και το επίτιμο μέλος, Δρ. Ευθύμιος Παπαχρήστος. Η κ. Τζάνη μετέδωσε τους χαιρετισμούς του αδελφού συλλόγου ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ, με τον οποίον ο Θεσσαλικός Σύλλογος συνδέεται με στενές φιλικές σχέσεις ήδη από τα πρώτα χρόνια του συλλόγου με αρκετές επισκέψεις στη Νυρεμβέργη.

Τα παιδικά χορευτικά πήραν στη συνέχεια τη σκυτάλη και μάγεψαν τους παρευρισκόμενους. Ακολούθησε ο καλεσμένος σύλλογος Θρακιωτών Νυρεμβέργης ΟΡΦΕΑΣ με όμορφες φορεσιές και παραδοσιακούς χορούς της Θράκης. Την παράσταση έκλεψε όμως το χορευτικό των ενηλίκων του Θεσσαλικού Συλλόγου, παρουσιάζοντας το Γαϊτανάκι και μια ποικιλία θεσσαλικών, βλάχικων χορών. Τους χορούς δίδαξε η πρώην χορεύτρια του συλλόγου, κ. Λίλια Αραπογιάννη.  Η χορεσπερίδα για τα 35 χρόνια του συλλόγου συνοδεύτηκε με ελληνικό γλέντι με τους μουσικούς Γιώργο Βελισσάρη, Γωγώ Τσαμπά και Σωτήρη Κόκκορη (κλαρίνο).

Την επομένη, 04.11.18, στον δημοτικό χώρο Nachbarschaftshaus  και με παρουσία της διοίκησής του, πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στα 35 χρόνια του συλλόγου με προβολή φωτογραφικού υλικού από την ίδρυση μέχρι σήμερα, ενώ ο κ. Ν. Πολύζος και ο Δρ. Ευθ. Παπαχρήστος, ως τα πιο παλαιά παρόντα μέλη, με την πολύχρονη εμπειρία τους και μετά από επιθυμία τού κοινού, σχολίαζαν τις φωτογραφίες από διάφορες εκδηλώσεις του συλλόγου. Στο τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο παρέθεσε δεξίωση στους καλεσμένους.

 

Βασίλης Φουρκιώτης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ