Με την επισήμανση ότι η οικονομική ανάκαμψη συνεχίζεται και η εμπιστοσύνη στο προφίλ της χώρας αποκαθίσταται με σταθερά βήματα, αλλά ταυτόχρονα η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει στον ορίζοντα της την πραγματική οικονομία και να θέσει σε προτεραιότητα τη μείωση της υπερφορολόγησης, υποδέχθηκε τις εταιρίες – μέλη Β. Ελλάδος και το 2018, η διοίκηση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου,στην Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση, που πραγματοποίησε σήμερα,Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρόεδρος Επιτροπής Β. Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Στέφανος Τζιρίτης,στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους προσκεκλημένους του φορέα, σημείωσε ότι για την Ελλάδα το 2017 υπήρξε- σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές- έτος σχετικής πολιτικής και οικονομικής νηνεμίας και αναφέρθηκε στους θετικούς οικονομικούς δείκτες (ΑΕΠ +1,3%,τουρισμός+10,05%,βιομηχανική παραγωγή +4,4%, εξαγωγές +15,5%, όγκος οικοδομικής δραστηριότητας +15%.). Όμως, όπως επεσήμανε ο κ. Τζιρίτης: «ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και αυτό δεν πρέπει να λησμονείται.»

Ο κ. Τζιρίτης ανακοίνωσε σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του, ότι μία γερμανική εταιρία βρίσκεται στη διαδικασία ίδρυσης εταιρίας στη Θεσσαλονίκη και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να προσφέρει περισσότερες από 60 νέες θέσεις εργασίας.Παράλληλα, υπογράμμισε τις θετικές, για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, επιπτώσεις των ιδιωτικοποιήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι επενδύσεις στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το Αεροδρόμιο “Μακεδονία”μπορούν να επανατοποθετήσουν στρατηγικά την πόλη και την περιοχή στο διεθνή χάρτη.

Αναφερόμενος στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, τόνισε ότι και για το 2018 εστιάζει τη δράση του στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και στην προσέλκυση νέων επενδύσεων στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνει για τη νέα χρονιά πέντε επιχειρηματικές αποστολές από και προς την Γερμανία στους τομείς: των ΑΠΕ, της εξοικονόμησης ενέργειας και της διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και τρεις μεγάλες επιχειρηματικές αποστολές σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και του Αραβικού Κόλπου. Παράλληλα, στηρίζοντας ενεργά τους πέντε βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας (Τουρισμός, Ενέργεια, Τρόφιμα – Ποτά, Υπηρεσίες και ICT – Τεχνολογία) λειτουργεί ως πύλη εξωστρέφειας, δίνοντας τη δυνατότητα στα μέλη του να δικτυωθούν μέσα από ένα παγκόσμιο δίκτυο Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων, που αποτελείται από 130 γραφεία σε 90 χώρες και διαθέτει 45.000 μέλη.

Στην Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση του Επιμελητηρίου παρευρέθηκαν περισσότεροι από 400 προσκεκλημένοι, μεταξύ αυτών τα μέλη Β. Ελλάδος, καθώς και προσωπικότητες από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Χορηγοί της Πρωτοχρονιάτικης Δεξίωσης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη ήταν οι εταιρίες: ALLIANZHELLAS, ISOMAT, LIDL, ΜΙΧΕΛΗΣ – ΣΤΡΟΓΓΥΛΑΚΗ – ΡΑΪΝΧΑΡΤ, OTEGROUP, SIEMENSκαι ΣΧΣ.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν οι εταιρίες: Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, Κτήμα ΚΕΧΡH και το ξενοδοχείο MakedoniaPalace.

Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ