“Στρογγυλή Τράπεζα για την Ελλάδα” 

“Πρέπει να σκεφτούμε τι θα κάνουμε εμείς για την πατρίδα και όχι τι θα κάνει η

πατρίδα για εμάς.” (Πρόεδρος Τζον Φ. Κένεντυ)

Με γνώμονα αυτή τη φράση πριν περίπου ένα χρόνο ξεκινήσαμε το Greek Economic Forum (GEF) με την ελπίδα να αποτελέσει μια κοιτίδα διαφωτισμού, αναδεικνύοντας νέες προτάσεις για μια προοδευτική δυνατή Ελλάδα. Έτσι και φέτος στο ίδιο πνεύμα και με την ίδια κουλτούρα θα αποτυπώσουμε τις σκέψεις και τις προτάσεις μας στη “Στρογγυλή Τράπεζα για την Ελλάδα”, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. 

Την εναρκτήρια διαδικασία θα πραγματοποιήσει με ομιλία του ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κ. Αντώνης Πιτταράς. Θα ακολουθήσει σύντομη εισήγηση με τους στόχους και τις προτεραιότητες του forum από τον αντιπρόεδρο κ. Ευάγγελο Αγγελάτο. Συντονιστής στην “Στρογγυλή Τράπεζα για την Ελλάδα” θα είναι ο δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ομιλητές θα είναι οι: 

Γιώργος Χατζημαρκάκης, Ευρωβουλευτής, Πρόεδρος Ελλήνων  Ευρωπαίων Πολιτών 

Μιχάλης Χαλιάσος, Καθηγητής Μακροοικονομικών και Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Γκαίτε της Φρανκφούρτης, Διευθυντής του Κέντρου Χρηματοοικονομικών Μελετών CFS, σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Παύλος Γερουλάνος, πρώην Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού

Ιωάννης Τσακίρης, Υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων για τη ΝΑ Ευρώπη

Κατερίνα Παναγοπούλου, Πρέσβης της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι. 

Aλέξανδρος Κασσανδρινός, Διεθνής δικηγόρος Αθηνών- Φρανκφούρτης.

Μαίη Ζαννή, Αν. Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας. 

Έλενα Κουντουρά, Βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου.

Bart Devos, Πρόεδρος Παγκόσμιου Κοινοβουλίου για το νερό

Στην συζήτηση επίσης θα παρέμβουν με τοποθετήσεις τους οι παρακάτω:

Noam Chomsky, Αμερικάνος φιλόσοφος, Καθηγητής στο MIT

Γεώργιος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Δημήτρης Γιατρομανωλάκης, Διευθυντής προπτυχιακών σπουδών αρχαίου και ρωμαϊκού πολιτισμού στο πανεπιστήμιο John Hopkins, ερευνητής εταίρος στο Center for Hellenic Studies του Πανεπιστημίου Harvard.

Janez Potocnik, Επίτροπος Commission για το περιβάλλον

Θόδωρος Σκυλακάκης, Ευρωβουλευτής, μέλος της “Ομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη” και Πρόεδρος του κόμματος “ΔΡΑΣΗ “

Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Πρόεδρος Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Μιχάκης Στάγκος, Πρόεδρος και CEO της MSCOMM SA

www.geforum.eu

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ