Feminine, sunny&blue – Πρόγραμμα 2020.

Για πέμπτη χρονιά σηκώνει αυλαία στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon, στοMitteτου Βερολίνου το HellasFilmboxBerlin, το φεστιβάλ ελληνικών ταινιών και ελληνικής θεματολογίας της γερμανικής πρωτεύουσας. Ταινίες μυθοπλασίας πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών, ντοκιμαντέρ, μικρού μήκους, ειδικές προβολές, συζητήσεις, μουσικά δρώμενα συνθέτουν ένα πλούσιο πρόγραμμα που στόχο έχει να φέρει το γερμανικό κοινό, τους Έλληνες της διασποράς, κινηματογραφιστές, επαγγελματίες και καλλιτέχνες σε επαφή.

Feminine, sunny&blueείναι το φετινό mottoτου φεστιβάλ: θηλυκό όπως όλη η εκδήλωση και η ταινία έναρξης, η ανοιχτή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί, η δυνατή γυναικεία ομάδα του φεστιβάλ, μπλε και ηλιόλουστο όπως ο ήλιος της που αποτυπώνεται στην φετινή αφίσα.

Ταινίας Έναρξης θα είναι το «Winona» του ΤheBoy – Αλέξανδρου Βούλγαρη, ο οποίος θα είναι παρών στο φεστιβάλ. Πριν από την προβολή θα ερμηνεύσουν μαζί με την μουσικό Δεσποινίς Τρίχρωμητρία τραγούδια από το soundtrackτης ταινίας, ενώ μετά την ολοκλήρωση της προβολής θα πραγματοποιηθείQ&A.

Ως Ταινία Λήξης θα προβληθεί το «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις Ντομάτες», το ντοκιμαντέρ που αποτελεί επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας για το ξενόγλωσσο Όσκαρ, μια δροσερή, αισιόδοξη κωμωδία, που συμμετείχε στο πρόγραμμα CullinaryCinemaτου 69ου φεστιβάλ της Berlinale.

Το επίσημο Διαγωνιστικό τμήμα «EmergingGreeksCompetition» περιλαμβάνει πρώτες ή δεύτερες ταινίες σκηνοθετών μυθοπλασίας μεγάλου μήκους και πραγματοποιείται φέτος για δεύτερη χρονιά. Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει σε επαφή τους νέους δημιουργούς με το γερμανικό κοινό, τον Τύπο και την Κριτική Επιτροπή των επαγγελματιών αλλά και να παρουσιάσει το νέο που γεννά και δημιουργεί η Ελλάδα.

Οι ταινίες του προγράμματος είναι:

 

  • HolyBoomτης Μαρίας Λάφη(Q&A)
  • Μeltemτου Βασίλη Δογάνη, γερμανική πρεμιέρα(Q&A)
  • Περσεφόνη του Κώστα Αθουσάκη, διεθνής πρεμιέρα (Q&A)
  • Σκοποφιλίατων Ναταλία Λαμπροπούλου & Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου(Q&A)
  • ΤheWaiterτου ΣτιβΚρικρή (Q&A)
  • Ζizotekτου Βαρδή Μαρινάκη, γερμανική πρεμιέρα

Πριν από το TheWaiterτην Παρασκευή το βράδυ είναι μεγάλη χαρά για το φεστιβάλ η προβολή της νέας μικρού μήκους ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου«Nimic»με τον Ματ Ντίλον και την Δάφνη Πατακιά.

Το Πρόγραμμα Ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει:

 

  • Irving Park του Παναγιώτη Ευαγγελίδη
  • SugarTown, για μια χούφτα ψήφους του Κίμωνα Τσακίρη
  • Στο Σώμα της του Ζαχαρία Μαυροειδή
  • Μέχρι τη ΘάλασσατουΜάρκοΓκαστίν
  • Vorzeit – TeilI: ElogeaufGriechenland (Προαιώνια: ΕγκώμιογιατηνΕλλάδα)τουHaraldBergmann, παγκόσμιαπρεμιέρα

Το ντοκιμαντέρ «IrvingPark»θα προβληθεί μαζί με την μικρού μήκους «SoQuiet: Theperformativityofapussy»της Μαρίας ‘’Cyber’’Κατσικαδάκουκαι μετά την προβολή το Σάββατο το βράδυ θα ακολουθήσει εκτεταμένη συζήτηση με τους δύο σκηνοθέτες στο meetingpointτου Ovalστο Babylon.

Mετά το ντοκιμαντέρ «Vorzeit: ElogeaufGriechenland» (Προϊστορία: Εγκώμιο για την Ελλάδα) θα πραγματοποιηθεί εκτεταμένη συζήτηση με εκλεκτούς καλεσμένους και παρουσία του σκηνοθέτη: Τι τον προέτρεψε να ξεκινήσει μια σειρά ταινιών για την Ελλάδα; To ντοκιμαντέρ αποτελεί το πρώτο μιας σειράς του Μπέργκμαν που διερευνούν τι κάνει τους Έλληνες αυτό που είναι. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη οπτικοακουστική προσέγγιση, που μεταφέρει τον θεατή σε ένα ταξίδι σε μια χώρα με έντονες αντιθέσεις ταξιδεύοντας τον θεατή από την αρχαιότητα μέχρι τα χρόνια της κρίσης.

Στα specialScreenings αυτή την χρονιά θα προβληθούν «Το θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» του Σύλλα Τζουμέρκα και «SmugglingHendrix» του Μάριου Πιπερίδη.

Στο πρόγραμμα NewVisionθα προβληθούνδύο μεγάλου μήκους φιλμ και επτά μικρού και όλες εξερευνούν νέες φόρμες, νέες αφηγηματικές δομές και θεματικές πλατφόρμες:

«Λάμδα Πι» του Χρήστου Πέτρου για την Λένα Πλάτωνος και «TheGreatEastern» των TheCallas αποτελούν τις δύο μεγάλου μήκους. Στις μικρού μήκους New Vision έχουμε:

 

  • PlasticFlowers του Γιάννη Ζαφείρη, διεθνής πρεμιέρα
  • ViolentEquation του Αντώνη Δούσια, γερμανική πρεμιέρα
  • Sablenoir του Θανάση Τρουμπούκη, διεθνής πρεμιέρα
  • Insidethesheernostalgiaofalullaby του Γιώργου Λουρίδα, παγκόσμια πρεμιέρα
  • Keygrip του Νάσου Γατζούλη, γερμανική πρεμιέρα
  • Unphallo του Γιάννη Δημολίτσα, γερμανική πρεμιέρα
  • FlexibleChoices του Θοδωρή Βουρνά, παγκόσμια πρεμιέρα

Το πρόγραμμα ταινιών Μικρού Μήκους:

 

  • So Quiet: The performativity of a pussy τηςΜαρίας‘’Cyber’’Κατσικαδάκου
  • Nimicτου Γιώργου Λάνθιμου
  • StillLifeτου Ιορδάνη Θεοδοσιάδη
  • Ivan του Παναγιώτη Κουντουρά
  • Patision Avenue του Θανάση Νεοφώτιστου
  • FlickeringSoulsSetAlight του Ιάκωβου Παναγόπουλου, γερμανική πρεμιέρα
  • ForSale του Απόστολου Καρούλα
  • Set Up του Γιάννη Γουδέλη
  • SadGirkWeekend της Λήδας Βαρβιτζιώτη
  • Cloud του Μιχάλη Δημητρίου
  • The distance between us and the sky τουΒασίληΚεκάτου
  • The silence of the dying fish τουΒασίληΚεκάτου
  • Baroque της Χρύσας Κουτράκου
  • Am Donnerstag sind wir Frei τηςΙωάνναςΚρυωνά

Ανοιχτή Συζήτηση: GenderMatters (?)

Την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 στις 17.00 το απόγευμα στην αίθουσα IIθα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «GenderMatters (?)». Στη συζήτησηπρόκειται –μέχρι στιγμής- να συμμετάσχουν οι Μαρία CyberΚατσικαδάκου, ακτιβίστρια, σκηνοθέτης, διευθύντρια του LGBTQIφεστιβάλ Outview, ΝatalieMacMahon,ηθοποιός, σκηνοθέτιδα, σεναριογράφος founder του FemaleFilmmakersFilmFestivalBerlin, LaraCelenza, σκηνοθέτιδα, σεναριογράφοςco-founder του FemaleFilmmakersFilmFestivalBerlin. Το θέμα συζήτησης αφορά την ισότητα των δύο φύλων στον χώρο της δουλειάς και πιο συγκεκριμένα στον κινηματογράφο και τα Media.

Tα ερωτήματα που ανακύπτουν από τις στατιστικές και τις μελέτες αλλά και από το statusτων γυναικών που δραστηριοποιούνται στον χώρο των mediaκαι του κινηματογράφου είναι πολλά:

  • Είναι θέμα, τελικά, η ισότητα στον χώρο δουλειάς τους;
  • Υπάρχουν περιπτώσεις και ειδικότητες που οι άντρες συνάδελφοι βρίσκονται σε μειοδοτική θέση;
  • Γιατί είναι πολύ λιγότερες οι γυναίκες επαγγελματίες του χώρου;
  • Υπάρχουν εμπειρίες διακρίσεων σε αυτόν;
  • Είναι παρόμοια η κατάσταση των επαγγελματιών στην Ελλάδα και την Γερμανία;
  • Yπάρχει όντως διαφοροποίηση στις απολαβές;

 Στην συζήτηση τον συντονισμό θα κάνει η δημοσιογράφος του ΑΠΕMΠΕ και της τηλεόρασης του AlphaTV Φαίη Καραβίτη.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ ο Oval χώρος του Βabylon θα λειτουργήσει ως MeetingPoint για τους καλεσμένους. Ο χώρος θα διακοσμηθεί με γλυπτά από σύρμα και σχέδια του νέου φωτογράφου και εικαστικού ErionKovaci.

Κριτική Επιτροπή

 HΚριτική Επιτροπή του τμήματος «EmergingGreeksCompetition» αποτελείται από τους:

 WielandSpeck: Σκηνοθέτης, συγγραφέας και curator, o WielandSpeck υπήρξε διευθυντής του Πανοράματος της Berlinale από το 1992 έως το 2017. Ηταν ο εμπνευστής του διάσημου TeddyAward – QueerFilmAward του φεστιβάλ (1987). Γεννήθηκε στο Freiburg και μετακόμισε στο Βερολίνο το 1972. Σπούδασε γερμανική λογοτεχνία, δράμα και εθνολογία. Ξεκίνησε ως videoartist και ακτιβιστής στο κίνημα των gay και από το 1982 και για 10 χρόνια ήταν βοηθός προγράμματος στην Berlinale. Ανάμεσαστιςκινηματογραφικέςτουδουλειέςείναιτα“Westler – East of the Wall”και “Escape to Life – The Erika and Klaus Mann Story”. Σήμερα εργάζεται ως curator, σύμβουλος προγραμματισμού, λέκτορας σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, αρθρογράφος και παρουσιαστής ως filmexpert στο arte.

ΕφηΠαπαζαχαρίου: Σπούδασε νομικά και στράφηκε στην δημοσιογραφία με ειδικότητα τον κινηματογράφο, την μουσική και το βιβλίο. Εχει πάρει συνεντεύξεις σε καλλιτέχνες, όπως οι LouReed, SamShepard, LucBesson, BertrandTavernier, AtomEgoyan, PeterGabriel, DizzyGillespie, NickCave, ΜarianneFaithfull, JarvisCocker, EricBurdon, RomainGavras, GuillermoNavarro. Εργάστηκε ως υπεύθυνη Τύπου και Επικεφαλής Ελληνικού προγράμματος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, αλλά και ως marketingDirector και promoter σε πολλά μουσικά event και συναυλίες. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως σύμβουλος και excecutiveproducer, ενώ το 2017 έκανε τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό στη μεγάλη ρετροσπεκτίβα για τον Νίκο Νικολαϊδη από το Ιδρυμα Νιάρχος. Αυτή την στιγμή συνεργάζεται με το popagandaκαι τον μουσικό ChrisJames για το “SonsofChaos” που είναι εμπνευσμένο από την επανάσταση του 1821.

MartinHampel: Γεννήθηκε το 1985 στην Γερμανία και άρχισε να εργάζεται ως συντονιστής παραγωγής στις εταιρείες TwentyTwentyVision και PallasFilm από το 2007. Οι TwentyTwentyVision και PallasFilm (με managingdirector τον Θανάση Καραθάνο) κάνουν arthouse ταινίες με πολλές συμμετοχές και επιτυχίες σε φεστιβάλ, όπως οι Κάννες, το Βερολίνο και η Βενετία. Το 2009 συμμετείχεστο post graduate course MEGA PLUS στο Media Business School καιτο 2012 συμμετείχεστο EP2C post production workshop. ΕίναιμέλοςτηςΕυρωπαϊκήςΑκαδημίαςΚινηματογράφου. Ταινίεςτου: “MarekEdelman… And there was love in the Ghetto” – Σκηνοθεσία: JolandaDylewska,

“It must be Heaven” – Σκηνοθεσία: Elia Suleiman, “AYKA” –  2018, Σκηνοθεσία: Sergey Dvortsevoy, “SMUGGLING HENRIX” – 2018, Σκηνοθεσία: ΜάριοςΠιπερίδης, “Ma Loute” – Line Producer, 2016, Σκηνοθεσία: Bruno Dumont, “Elle” – Line Producer, 2016, Σκηνοθεσία: Paul Verhoeven

 

Hαφίσα του φεστιβάλ -και όλη η καμπάνια δημιουργικών- φιλοτεχνήθηκε από την

© peppermintwerbungberlingmbh.

 

Τα εισιτήρια για τoOpeningeventκαι για τις ταινίες θα υπάρχουν από τις 15.12 στο websiteτουBabylonhttps://babylonberlin.eu

 

Όλες τις πληροφορίες και τα δελτία Τύπου υπάρχουν στο homepageτης επίσημης ιστοσελίδας του φεστιβάλ www.hellasfilmbox.de.

 

Πρόγραμμα http://www.hellasfilmbox.de/en/programm-2020/

 

facebookhttps://www.facebook.com/hellasfilmbox/

Instagram https://www.instagram.com/hellas_filmbox/

#hellasfilmbox#hellasfilmbox2020

 

Press Office

The Hellas Filmbox team

Hellas Filmbox 5. Edition

 

15.-19.01.2020 im Babylon

 

Feminine, sunny & blue

 

Das Programm 2020

 

Zum 5. Jahr in Folge findet die Hellas Filmbox Berlin, das griechische Filmfest der deutschen Hauptstadt, im historischen Kino Babylon in Mitte statt. Das Programm besteht aus Spielfilmen junger Regisseure, Dokumentationen, Kurzfilmen, Special Screenings, Diskussionen und musikalischen Einlagen, mit dem Ziel, das deutsche Publikum, Griechen der Diaspora, Regisseure, Filmschaffende und Künstler zusammenzubringen.

 

Feminine, sunny & blue lautet das diesjährige Motto des Filmfests: feminin, wie das gesamte Fest, insbesondere der Eröffnungsfilm und die Diskussionsrunde, sowie das überwiegend weibliche dynamische Team des Festivals; blau wie das griechische Meer und sonnig, wie die Sonne des Landes, die sich im diesjährigen Poster wiederfindet.

 

Den weiblichen Vornamen „WINONA“ trägt der Eröffnungsfilm von Regisseur The Boy (aka Alexandros Voulgaris), der bei der Eröffnung anwesend sein wird und zusammen mit Miss Trichromi vorab 3 Lieder aus dem Soudtrack des Films live performen wird. Nach der Filmvorführung wird es noch Q & As geben.

 

WHEN TOMATOES MET WAGNER“ lautet der Abschlussfilm des Festivals. Regisseurin Marianna Ekonomou steht mit dieser heiteren Dokumentation auf der Liste der Beiträge für den ausländischen Oscar 2020 für Griechenland und war damit bereits auf der 69. Berlinale im Kulinarischen Kino vertreten.

 

In der Wettbewerbssektion „Emerging Greeks“ werden 1. und 2. Filme junger Regisseure gezeigt. Ziel des Programms ist, die neuen Werke Griechenlands an ein breites deutsches Publikum, Presse und die Jury zu bringen.

 

Die „Emerging Greeks Competition“ Filmesind:

 

THE WAITER von Steve Krikris (Q & A)

HOLY BOOM von Maria Lafi (Q & A)

MELTEM von Basile Doganis, Deutschlandpremiere(Q & A)

SCOPOFILIA von Natalia Lampropoulou&IlektraAngeletopoulou (Q & A)

ZIZOTEK von Vardis Marinakis, Deutschlandpremiere

PERSEPHONE von Kostas Athousakis, Internationale Premiere (Q & A)

 

Am Freitag, den 17.01. um 19:30 Uhr, vor der Vorführung des Films „THE WAITER“ wird der neue Kurzfilm des großen Regisseurs Yorgos LanthimosNIMIC“ gezeigt, mit Matt Dillon und Daphne Patakia in den Hauptrollen.

 

Im Programm der Dokumentationen:

 

IRVING PARK von Panagiotis Evangelidis (Ausführliche Diskussion im OVAL)

SUGAR TOWN – A FISTFUL OF VOTES von KimonTsakiris

ACROSS HER BODY – von Zacharias Mavroeidis

AS FAR AS THE SEA von Marco Gastin

VORZEIT – TEIL I: ELOGE AUF GRIECHENLAND von Harald Bergmann – Weltpremiere

(Ausführliche Diskussion)

 

Vor dem Dokumentarfilm „IRVING PARK“ wird Maria „Cyber“ Katsikadakous Kurzfilm „SO QUIET: THE PERFORMATIVITY OF THE PUSSY“ gezeigt und im Anschluss an beide Filme findet eine ausführliche Diskussion zu der LGBT Thematik der Filme in Anwesenheit beider Regisseure im Meeting Point des Ovals im Babylon statt.

 

Der Dokumantar Film „VORZEIT: ELOGE AUF GRIECHENLAND“ist Weltpremiere.Nach der Vorführung findet eine ausführliche Diskussion in seiner Anwesenheit statt. Erörtert werden, sollen seine Motivationsgründe, eine Filmreihe über Griechenland zu starten, die auf eine besondere audiovisuelle Reise in ein Land voller Gegensätze und Paradoxa von der Antike bis zur modernen Zeit der Finanzkrise einlädt.

 

Unter den Special Screenings dieses Jahr werden „THE MIRACLE OF THE SARGASSO SEA“ von Syllas Tzoumerkas und „SMUGGLING HENDRIX“ von Marios Piperidis gezeigt.

 

In der Kategorie NEW VISION stehen zwei Spielfilme und sieben Kurzfilme in neuen Erzählformen und experimentellen Herangehensweisen: „LAMPDA PI’’ von Christo Petrou über die progressive Kult-Sängerin Lena Platonos und „THE GERAT EASTERN“ von THE CALLAS.

 

Die New Vision Kurzfilme sind:

PLASTIC FLOWERS von Yiannis Zafeiris (Weltpremiere)

VIOLENT EQUASION von Antonis Dousias (Deutschlandpremiere)

SABLE NOIR von ThanasisTroumpoukis (Weltpremiere)

INSIDE THE SHEER NOSTALGIA OF A LULLABY von YorgosLouridas (Weltpremiere)

KEYGRIP von Nasos Gatzoulis (Deutschlandpremiere)

UNPHALLO von Yiannis Dimolitsas (Deutschlandpremiere)

 

Die Kurzfilmreihe Greek Shorts 1, 2 und 3 beinhaltet folgende Filme:

 

STILL LIFE von Yorgos Iordanidis

IVAN von Panagiotis Kountouras

PATISION AVENUE von Thanasis Neofotistos

FLICKERING SOULS SET ALIGHT von Iakovos Panagopoulos (Deutschlandpremiere)

FOR SALE von ApostolosKaroulas

SET UP von YiannisGoudelis

FLEXIBLE CHOICES von ThodorisVournas (Weltpremiere)

SAD GIRL WEEKEND von LidaVarvitsioti

CLOUD von Michalis Demetriou

THE DISTANCE BETWEEN US AND THE SKY von Vasilis Kekatos

THE SILENCE OF THE DYING FISH von Vasilis Kekatos

BAROQUE von Chrysa Koutrakou

AM DONNERSTAG SIND WIR FREI von Ioanna Kryona

Am Freitag, den 17.11. 2020 um 17:00 Uhr findet die offene Diskussion mit dem Titel „Gender Matters (?)“ in Saal 2 statt.

Bis jetzt haben folgende Panlist/innen zugesagt: die Aktivistin, Regisseurin und Direktorin des LGBTQI Filmfests Outview aus Athen, Maria „Cyber“ KatsikadakouNatalie MacMahon, Kuratorin, Schauspielerin / Regisseurin und Initiatorin des Female Filmmakers Film Festival Berlin; und Lara Celenza, Regisseurin, Drehbuchautorin und co-Initiatorin des Female Filmmakers Film Festival Berlin. Erörtert werden soll die Gleichberechtigung der Frau am Arbeitsplatz, insbesondere im Filmbusiness und den Medien. Die zu beleuchtenden Fragen umfassen:

  • Ist die Gleichberechtigung am Arbeitsplatz noch Thema?
  • Gibt es Fälle, bei denen männliche Mitarbeiter im Nachteil gegenüber ihrer weiblichen Kollegen stehen?
  • Warum gibt es noch immer deutlich weniger Frauen in der Filmindustrie?
  • Gibt es negative Erfahrungen diesbezüglich?
  • Gibt es Parallelen zwischen der Situation in Griechenland und Deutschland?
  • Gibt es tatsächlich noch Gehaltsunterschiede unter den Geschlechtern?

Die Moderation der Diskussion übernimmt die Journalsitin des APE MPE und des griechischen Fernsehsenders Alpha, Faey Karaviti.

Während des Festivals wird der Bereich des Ovals (1. Etage im Babylon) als Meeting Point für die geladenen Gäste fungieren. Der Raum wird mit Ausstellungsstücken aus Draht des Fotografen und Bildenden Künstlers Erion Kovaci geschmückt.

 

Die Jury

 

Die diesjährige ‘’Emerging Greeks Competition’’ Jurysetzt sich zusammen aus:

 

Wieland Speck: Regisseur, Autor und Kurator.

Von 1992 bis 2017 war er Direktor der Panorama-Sektion der Internationalen Filmfestspiele

Berlin (Berlinale). 1987 führte er den TEDDY AWARD, den Queer-Film-Preis von Berlinale, ein.

Er kommt aus Freiburg und wohnt in Berlin seit 1972, wo er deutsche Literatur, Drama und Ethnologie an der Freien Universität und später Film an dem San Francisco Art Institute studierte. Seit der 70er Jahre ist er anerkannter Video-Artist, Programmierer und Herausgeber von Literatur über die männliche Emanzipation und Gay-Bewegung. 1982 wurde er Assistent des Panorama-Direktors Manfred Salzgeber und blieb auf derselben Stelle zehn Jahre lang. Einige seiner Filmwerke sind die Folgenden: „Westler“ und „Escape to Life: Die Erika und Klaus Mann Story“. Wieland Speck ist Kurator und Juror bei internationalen Filmfestivals bis heute. Außerdem hält er Vorlesungen bei verschiedenen Instituten, wie der Deutschen Film- und Fernsehakademie Berlin (DFFB), der Freien Universität oder der Filmakademie Ludwigsburg. Er hat mehrere Artikel über Film, Filmemachen, Film Marketing und Drehbuch usw. veröffentlicht. Er ist auch Moderator als Filmexperte im Fernsehsender ARTE.

 

Efi Papazachariou: studierte Rechtswissenschaft, beschäftigt sich aber mit Journalismus. Sie arbeitete als Journalistin, Redakteurin, Kritikerin und Kolumnistin bei verschiedenen Zeitungen, Zeitschriften und Websites, spezialisiert auf Kultur, Musik und Film.

Sie hat über besondere Veranstaltungen, wie das 25. Jubiläum von Woodstock Festival und die Lollapalooza Festivals berichtet und Künstler wie Lou Reed, Sam Shepard, Luc Besson, Bertrand Tavernier, Atom Egoyan, Peter Gabriel, Dizzy Gillespie, Nick Cave, Μarianne Faithfull, Jarvis Cocker, Eric Burdon, Romain Gavras, Guillermo Navarro usw. interviewt.

Sie arbeitete auch beim Internationalen Filmfestival Thessaloniki als Leiterin der Festival-Pressestelle und Direktorin des „Greek Film“-Sektors. Ebenfalls arbeitete sie als Freelancerin im Bereich Marketing/Promotion mit zahlreichen Filmproduktions-Unternehmen, Musikfestivals und Konzerten.In den letzten Jahren war sie Produktionsleiterin und Beraterin bei verschiedenen Dokumentarfilmen des US-Produktionsunternehmens „Rumur“. 2017 übernahm sie das Artistic Design und die Diligence der Hommage an Nikos Nikolaidis bei dem Stavros Niarchos Foundation Cultural Centre. Momentan schreibt sie Artikel bei der Online-Lifestyle-Zeitschrift propaganda.gr und arbeitet mit dem US-Regisseur, Autor und Musiker Chris Jaymes für sein Graphic Novel “Sons Of Chaos” mit, das durch die griechische Revolution 1821 inspiriert wurde.

 

Martin Hampel wurde 1985 in Deutschland geboren und seit 2007 arbeitet er als Produktionskoordinator bei Twenty Twenty Vision und Pallas Film (Generaldirektor Thanassis Karathanos); das Unternehmen machen „Arthouse“-Spielfilme, die in der Vergangenheit bei internationalen Filmfestivals in Cannes, Venedig und Berlin sowie Kinos in aller Welt sehr erfolgreich waren.

2009 nahm er an dem Nachdiplomkurs MEGA PLUS bei der Media Business School teil und 2012 besuchte er das Postproduktions-Workshop EP2C. Er ist Mitglied der Europäischen Filmakademie. Jüngste ausgewählte Filmographie: “MAREK EDELMAN…AND THERE WAS LOVE IN THE GHETTO” – Produzent, 2019, Spielfilm; Regie: Jolanda Dylewska

“Vom Gießen des Zitronenbaums” – Produzent, 2019, Spielfilm; Regie: Elia Suleiman, “AYKA” – Produzent, 2018, Spielfilm; Regie: Sergey Dvortsevoy, “SMUGGLING HENRIX” – Produzent, 2018, Spielfilm; Regie: Marios Piperides, “MA LOUTE” – Herstellungsleiter, 2016, Spielfilm; Regie: Bruno Dumont, “ELLE” – Herstellungsleiter, 2016, Spielfilm; Regie: Paul Verhoeven.

 

Das Poster des Festivals und das gesamte visuelle Konzept dieses Jahr ist eine Kreation der Berliner Werbeagentur © peppermint werbung berlin gmbh.

 

Die Tickets zur Eröffnungsveranstaltung, sowie zum gesamten Programm, sind unter diesem Link zu finden:

https://babylonberlin.eu/programm/festivals/hellas-film-box

 

Alle Informationen und alle Pressemitteilung zum Filmfest können auf der Hellas Filmbox Homepage abgerufen werden: www.hellasfilmbox.de

 

Das Programm 2020: http://www.hellasfilmbox.de/en/programm-2020/

 

facebookhttps://www.facebook.com/hellasfilmbox/

#hellasfilmbox #hellasfilmbox2020

 

Das Pressebüro

des Hellas Filmbox Teams

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ