Ο πρώτος (αμιγής) Έλληνας υποψήφιος για την Βουλή του Αμβούργου.

 

Την υποψηφιότητά του για την βουλή (Hamburgische Bürgerschaft) στις επικείμενες εκλογές στο Αμβούργο, την 15η Φεβρουαρίου 2015, ανακοίνωσε ο Πάνος Γ. Δροσινάκης.

Αναλυτικά σε δικό του κείμενο σημειώνει παρακάτω τα εξής:

“Στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία, για την ανάδειξη των υποψηφίων του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) στην έβδομη εκλογική περιφέρεια του Αμβούργου, για τις βουλευτικές εκλογές της 15ης Φεβρουαρίου 2015, αναδείχθηκα στις 23 Σεπτεμβρίου 2014 υποψήφιος στη θέση δύο. Του ψηφοδελτίου, με συνολικά οκτώ υποψηφίους, ηγείται η επί πολλά χρόνια επιτυχημένη βουλευτής μας, Μόνικα Σάαλ.2014_SPD_Drossinakis_P_25159

Ευχαριστώ θερμά το κόμμα μου και τους συντρόφους μου, για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου!

Δεδομένου ότι, απ’ όσο δύναμαι να γνωρίζω, μετά από πολλές δεκαετίες επιτυχημένης και σημαντικής ελληνικής παρουσίας στο Αμβούργο, είμαι ο πρώτος (αμιγής) Έλληνας υποψήφιος για την Βουλή του Αμβούργου (Hamburgische Bürgerschaft), θεωρώ την υποψηφιότητά μου μεγίστη τιμή για τον Ελληνισμό του Αμβούργου και το πρόσωπό μου!

Για μένα προσωπικά έχει το γεγονός της υποψηφιότητάς μου με το SPD ιδιαίτερη σημασία. Την 28η Φεβρουαρίου 2013 έλαβα την γερμανική υπηκοότητα. Μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στα αμιγώς ελληνικά κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα (Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, Κοινότητα, ελληνικοί σύλλογοι στο Αμβούργο), αλλά και σε ό,τι έχει σχέση με την ανάπτυξη της ελληνογερμανικής φιλίας, της αλληλοκατανόησης και της αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης (ελληνογερμανική εταιρεία στο Κίελο και στο Αμβούργο), αποτελεί η λήψη της γερμανικής υπηκοότητας το αποκορύφωμα και την φυσιολογική, κατά την γνώμη μου, κατάληξη μίας συνειδητής πορείας ενσωμάτωσης, με καθαρό ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Μετά την εκλογή μου το 2011 ως μέλους του Δημοτικού/Περιφερειακού Συμβουλίου στο Eimsbüttel (μία από τις επτά περιφέρειες στο Αμβούργο), κορυφώνεται τώρα αυτή η πορεία με την υποψηφιότητά μου για την κεντρική βουλή του Αμβούργου.

Είναι αναμφισβήτητα αδήριτη ανάγκη για τον ελληνισμό της διασποράς στην Γερμανία, στην υπόλοιπη Ευρώπη και στον κόσμο, να διατηρήσουμε την εθνική μας ταυτότητα, την πολιτιστική μας κληρονομιά, τους δεσμούς με την πατρίδα σε όλα τα επίπεδα και, κυρίως, την ελληνική γλώσσα και παιδεία. Εξίσου σημαντική είναι, όμως, η ενασχόληση με τα κοινά στις χώρες που ζούμε και η πλήρης και ισότιμη συμμετοχή μας στα πολιτικά δρώμενα. Μέσα από την συμμετοχή αυτή θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ήδη πολύ καλή και αναγνωρισμένη θέση μας στις χώρες που ζούμε και να συμβάλλουμε στην βελτίωση των συνθηκών ζωής όλων των πολιτών, αλλά και των συμπατριωτών μας.

Η αντιμετώπιση των Ελλήνων κατά το αποκορύφωμα της κρίσης, την διετία 2010-2012, στην Γερμανία και η εν γένει αδυναμία μας να αντιδράσουμε σθεναρά και αποτελεσματικά σε παγγερμανικό επίπεδο, πλην ορισμένων παραδειγμάτων περιορισμένης εμβέλειας, έδειξαν ότι πρέπει να ανασυνταχθούμε και να κινηθούμε, πλέον, οργανωμένα. Μόνο μέσα από την άμεση συμμετοχή μας στο γερμανικό πολιτικό γίγνεσθαι και στα φόρα λήψης αποφάσεων, ιδιαίτερα στα πολιτικά κόμματα, θα καταφέρουμε να επηρεάσουμε θετικά τις εξελίξεις και να αναπτύξουμε μία ελληνική φωνή, που να γίνεται σεβαστή και να εισακούγεται στην γερμανική κοινή γνώμη.

Από τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας δεν μπορούμε να περιμένουμε, πλέον, τίποτα. Είναι απασχολημένα με περισσή αυταρέσκεια με τον εαυτό τους, ακόμη και σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη φάση για την πατρίδα μας, κατά την οποία ουσιαστικά καλούνται να εξουδετερώσουν ή έστω να απαλύνουν τα αρνητικά αποτελέσματα της δικής τους πολιτικής δεκαετιών.

Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να αγνοεί, ότι υπάρχουν ακόμη Οργανώσεις του στην διασπορά και δεν επικοινωνεί μαζί μας ούτε μας προσκαλεί, πλέον, να συμμετάσχουμε στις όποιες εσωκομματικές διαδικασίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ στο εκλογικό πρόγραμμά του τον Απρίλιο του 2012 δεν ανέφερε πουθενά, ούτε μία φορά, τις λέξεις «απόδημος» και «διασπορά»! Μόλις τον Οκτώβριο του 2012 συγκρότησε, επιτέλους, τμήμα Ελληνισμού της Διασποράς. Υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποψήφιο κόμμα εξουσίας και επιδιώκει να ενεργοποιήσει όλες τις δυνάμεις του ελληνισμού. Μπορεί αυτό, άραγε, να πραγματοποιηθεί χωρίς τους απόδημους Έλληνες; Με τα υπόλοιπα κόμματα συμβαίνει λίγο-πολύ το ίδιο, ενώ η Χρυσή Αυγή ήδη «έχει πατήσει πόδι» στην διασπορά.

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών στο SPD σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες του Αμβούργου και την ανάδειξη της κεντρικής λίστας υποψηφίων στο Συνέδριο της 1ης Νοεμβρίου 2014, θα ξεκινήσει ο προεκλογικός αγώνας. Προσβλέπω στην στήριξη των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών της εκλογικής μας περιφέρειας και του Αμβούργου και δεσμεύομαι να επανέλθω, με εκτεταμένες αναφορές στο πρόγραμμα και στις προτεραιότητες της υποψηφιότητάς μου.

Από την μεριά μου θα πράξω ό,τι μου είναι δυνατόν, για να συμβάλλω θετικά στον προεκλογικό μας αγώνα, ώστε να αναδειχθεί εκ νέου το SPD πρώτο κόμμα και να συνεχίσει να κυβερνάει στην πόλη μας, με Δήμαρχο-Πρωθυπουργό τον Όλαφ Σόλτς. Είμαι ευχαρίστως στην διάθεση όλων, για να απαντήσω σε ερωτήσεις και να συζητήσουμε όποιο θέμα της πολιτικής στο Αμβούργο σας ενδιαφέρει”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ