Συνολικά 12 είναι οι ελληνικές εταιρείες που τελικά συμμετέχουν στην φετινή παγκόσμια έκθεση πληροφορικής CeBIT  που πραγματοποιείται στο Αννόβερο.

Όλες μαζί σε ένα εξαιρετικά και οπτικά φιλικά διαμορφωμένο κεντρικό περίπτερο (αίθουσα 5, Stand F57) δέχονται τους επισκέπτες της έκθεσης παρουσιάζοντάς τους τις καινοτόμες προτάσεις της ελληνικής πληροφορικής επιχειρηματικότητας. Το περίπτερο που στήθηκε με πρωτοβουλία της  κρατικής Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. επιμελήθηκε σε αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και κατασκευή η INTERFORM Α.Ε. Η εταιρεία διαθέτει επιτόπου δυναμική παρουσία στην γερμανική αγορά εκθέσεων με την INTERFORM Germany, υπό την επίβλεψη του Τρύφωνα Κολιτσόπουλου από το γραφείο της Βόννης.

Η CeBIT, στην οποία οι διοργανωτές της έχουν επενδύσει σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια, αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για business, networking, press and media activities καθώς και για συζητήσεις πάνω σε επίκαιρα θέματα και νέες τάσεις στον κλάδο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών. Ο μοναδικός συνδυασμός έκθεσης και συνεδρίου, τα σεμινάρια, παρουσιάσεις και workshops, που πλαισιώνουν την έκθεση, καθώς και ο αμιγώς επαγγελματικός χαρακτήρας της CeBIT, την καθιστούν σημαντική για κάθε επιχείρηση, που επιθυμεί να συμπεριλάβει την εξωστρέφεια στο σχέδιο δράσης της και να υλοποιήσει συνεργασίες με παγκόσμιους «παίκτες» του κλάδου. Βασικό πλεονέκτημα της έκθεσης είναι οι συναντήσεις B2B, τις οποίες όμως οι ελληνικές εταιρείες δεν μπόρεσαν φέτος να εκμεταλλευθούν σωστά λόγω της αργοπορημένης δήλωσης συμμετοχής.

Τιμώμενη χώρα στην CeBIT 2017 η Ιαπωνία

Όπως μας δήλωσαν οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις «κοινός στόχος των συμμετεχόντων είναι η διεύρυνση του ελληνικού οικοσυστήματος της καινοτομίας και τεχνολογίας, η διεθνής δικτύωση των και η επίτευξη των μέγιστων δυνατών συνεργιών. Οι επιχειρήσεις του κλάδου Ψηφιακής Τεχνολογίας επιδιώκουν με την παρουσία τους στην CeBIT ένα ακόμη ευρύτερο διεθνές έρεισμα, αναδεικνύοντας στο εξωτερικό την Ελλάδα της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, που επενδύει σε ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικής δραστηριότητας, με στόχο την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και της ελληνικής τεχνογνωσίας, για την προώθηση ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών στην παγκόσμια σκηνή».

Φέτος συμμετέχουν στην CeBIT 2017 3.000 διεθνείς επιχειρήσεις από 70 χώρες, ενώ τιμώμενη χώρα είναι η Ιαπωνία, η οποία συμμετέχει με 120 εκθέτες. Οι διοργανωτές αναμένουν περίπου 200.000 επισκέπτες. Για μια ακόμα χρονιά στο επίκεντρο της έκθεσης βρίσκεται η ψηφιακή οικονομία, η λεγόμενη «d!conomy», που συνιστά τη μεγάλη πρόκληση των τελευταίων δεκαετιών για την επιχειρηματικότητα. Εγκαινιάζοντας την έκθεση, από κοινού με τον Ιάπωνα πρωθυπουργού Σέντζο Άμπε, η καγκελάριος Μέρκελ υπογράμμισε τη ανάγκη καλύτερης ενημέρωσης των πολιτών, οι οποίοι ανησυχούν για το μέλλον της θέσης εργασίας τους. «Είναι πλεονέκτημα η ψηφιοποίηση ή μήπως απειλεί την θέση εργασίας μου;» τόνισε η καγκελάριος. «Είναι απλά ο πολίτης προμηθευτής προσωπικών δεδομένων και ποια προστασία του παρέχεται;» διερωτήθηκε επίσης η Άγκελα Μέρκελ. O δε πρόεδρος της Bitkom Τόρστεν Ντιρκς δήλωσε κατά την έναρξη των εργασιών της έκθεσης: «Θέτουμε σε κίνδυνο την ευημερία στη Γερμανία αν δεν καταφέρουμε να διαδραματίσουμε στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας κορυφαίο ρόλο. Διότι τότε δεν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας όταν λόγω αυτοματοποίησης χαθούν οι παλιές. Αυτό το σενάριο δεν θέλω καν να το σκέπτομαι».

Tην δεύτερη ημέρα της έκθεσης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. στο συνεδριακό κέντρο με θέμα τις επενδυτικές ευκαιρίες στους τομείς των τεχνολογικών συστημάτων ενημέρωσης και επικοινωνίας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι στόχοι της Ελλάδας σε επίπεδο εξωστρέφειας των ελληνικών εταιρειών τεχνολογίας και έγινε ενημέρωση του γερμανικού επενδυτικού κοινού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αμβούργο Γιώργος Αρναούτης επισκέφθηκε την έκθεση και περιηγήθηκε στα περίπτερα της ελληνικής αποστολής που συμμετέχουν στην έκθεση.

Οι ελληνικές εταιρείες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι: CITE, SigmaSoft, CGSoft, DAEM, LAMDA HELLIX, MALLFOX Greece, Matel Matthaiou Bros, Protonyx Data Services, SOFTOMOTIVE, Terracom Informatics, UBITECH και YODIWO.

Deutsch-Hellenische Wirtschaftsvereinigung

Γερμανο-Ελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος

German-Hellenic Business Association

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ