Η Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου – ENTERPRISE GREECE INVEST AND TRADE διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με τον ΣΕΠΕ και τον ΣΕΠΒΕ και με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, των ΣΕΚΕΕ και Corallia, Εθνικό Περίπτερο της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (CeBIT), που διεξήχθη στο Αννόβερο, από τις 11 μέχρι τις 15 Ιουνίου 2018.

Στο Εθνικό Περίπτερο, που βρισκόταν στο Hall 15, Stand C06 συμμετείχαν 10 ελληνικές εταιρίες, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τις καινοτομίες τους και συγκεκριμένα οι: Corallia, Ergobyte Informatics, HAMAC, isMOOD Data Technology, nimbata, ΣΕΠΕ, ΣΕΠΒΕ, ShopMind, SOFTWEB και Tessera Multimedia. Στο Hall 13, Stand A104 συμμετείχε η ελληνική εταιρία Terracom Informatics ως ανεξάρτητος εκθέτης.

Η CeBIT, στην οποία οι διοργανωτές της έχουν επενδύσει σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια, αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για business, networking, press- and media activities, καθώς και για συζητήσεις πάνω σε επίκαιρα θέματα και νέες τάσεις στον κλάδο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών. Ένας μοναδικός συνδυασμός έκθεσης και συνεδρίου, με σεμινάρια, παρουσιάσεις και workshops, που πλαισιώνουν την έκθεση.

Τεχνητή νοημοσύνη, ρομποτική και blockchain – ήταν μόνο μερικά από τα highlights της CeBIT 2018. Με τη νέα τριάδα που αποτελείται από εκδηλώσεις διασκέψεων, συνεδρίων και δικτύωσης σε ατμόσφαιρα φεστιβάλ, η νέα CeBIT προσέφερε συναρπαστικές γνώσεις για την ψηφιοποίηση της οικονομίας και της κοινωνίας. Η νέα μορφή της με τα επιχειρηματικά events και τα υπαίθρια φεστιβάλ και συναυλίες, καθώς και η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της ανανέωσαν ριζικά την CeBIT,η οποία κέρδισε μια επιτυχημένη πρεμιέρα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, 120.000 επισκέπτες ενημερώθηκαν για τα προϊόντα και τις καινοτομίες των περισσότερων από  2.800 συμμετεχουσών εταιριών, που σε συνδυασμό με τους πάνω από 600 ομιλητές σε δέκα στάδια και 370 επιχειρήσεις από την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία μετέτρεψαν το Αννόβερο σε ψηφιακό hotspot για πέντε ημέρες.

Παρουσιάστηκαν πολλές νέες τεχνολογίες ασφάλειας, νέα λογισμικά διασύνδεσης, αλλά και ψηφιακών τηλεπικοινωνιών στο πλαίσιο της προστασίας των ευαίσθητων δεδομένων στη νέα ψηφιακή εποχή. «D!tec» και «D!conomy» ήταν οι λέξεις που κυριάρχησαν – το «D» από την αγγλική λέξη «data» που σημαίνει δεδομένα. Τα προσωπικά δεδομένα στην εποχή της ψηφιακής διασύνδεσης είναι χρυσός, ενώ αποκτούν ολοένα μεγαλύτερη σημασία, καθώς οι νέες τεχνολογίες εισβάλλουν δυναμικά στην καθημερινή πρακτική.

Μεταξύ των μεγάλων ονομάτων που έδωσαν φέτος το «παρών» ήταν το Facebook, η Ηewlett Packard, η Huawei, η IBM, η Intel, η SAP, και η Vodafone. Την έκθεση εγκαινίασε το απόγευμα της Δευτέρας ο Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κ. Peter Altmaier.

Η επόμενη CeBIT θα ανοίξει τις πύλες της από τις 24 έως τις 28 Ιουνίου 2019.

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ