Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Πληθαίνουν συνεχώς οι φωνές στην Ευρώπη, που υποστηρίζουν, ότι η πολιτική της λιτότητας πρέπει να τερματιστεί άμεσα, καθώς η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να εκραγεί από τα δημοσιονομικά προβλήματα και την τεράστια ανεργία και οι κυβερνήσεις κινδυνεύουν να συντριβούν κάτω από τα αδιέξοξα και την λαϊκή αγανάκτηση.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Στις φωνές αυτές προστέθηκε και αυτή του Σοσιαλδημοκράτη Γερμανού αντικαγκελάριου Sigmar Gabriel (Ζίγκμαρ Γκάμπριελ), ο οποίος εξαπέλυσε εμμέσως πλην σαφώς πυρά όχι μόνον κατά της Άνγκελας Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και κατά των Βρυξελλών, που επιμένουν στην μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων με τέτοιον τρόπο, ώστε να προκαλούν ασφυξία στις χώρες της Ευρωζώνης.
Ουσιαστικά, ο Υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζ. Γκάμπριελ με συνέντευξή του, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Handelsblatt» αποδομεί πλήρως την πολιτική, που επιβάλει η κυβέρνηση της χώρας του στην Ευρώπη, βλέποντας και αυτός, προφανώς, πώς η καταιγίδα πλησιάζει επικίνδυνα στο Βερολίνο.

“Οι ηγέτες των κρατών της Ε.Ε. εμπόδισαν εξαιτίας της ιδεολογικής τους εμμονήςτις πολιτικές που συνδύαζαν μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις”

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος στη συνέντευξη του εκτίμησε, ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στις ευρωπαϊκές χώρες, που βρίσκονται σε κρίση για να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις, για να αποκτήσουν προοπτική οι νέοι. «Αν δεν κάνουμε κάτι για τα 26 εκατομμύρια ανέργων (στην Ευρωπαϊκή Ένωση), αν στείλουμε στην ανεργία μια ολόκληρη γενιά νέων, τότε η αντίσταση ακόμη και στην πιο συνετή μεταρρύθμιση θα είναι τόσο μαζική, που οι κυβερνήσεις θα συντριβούν», επισημαίνει.
Μπορεί ο Σοσιαλδημοκράτης Γκάμπριελ να δηλώνει ότι, δεν είναι ευχαριστημένος από τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων, στις οποίες έχουν προχωρήσει οι χώρες της νότιας Ευρώπης, που περνούν κρίση, παρόλα αυτά, σημειώνει, ότι οι ηγέτες των κρατών της Ε.Ε. εμπόδισαν «εξαιτίας της δικής τους ιδεολογικής εμμονής για την γρήγορη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων» την εφαρμογή πολιτικών, που θα συνδύαζαν μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις.
«Η πολιτική αυτή (της μείωσης των ελλειμμάτων) έχει αποτύχει βαθιά», υπογραμμίζει και προσθέτει, πώς «έχει έρθει η ώρα η νέα Επιτροπή υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να αλλάξει την πολιτική αυτή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ