Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα έχουν αποσταλεί από μέλη της τουρκικής κοινότητας στην Γερμανία προς Γερμανούς βουλευτές, στα οποία απειλούν και βρίζουν τους πολιτικούς, ενόψει του ψηφίσματος την Πέμπτη στη Γερμανική Βουλή για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, το 1915.
Περισσότερες από 500 τουρκικές οργανώσεις σε όλη την γερμανική Επικράτεια έχουν στείλει emails σε τοπικούς βουλευτές και δημοσιογράφους, που καλύπτουν το θέμα, ενώ ακόμη και ιδιώτες Τούρκοι πολίτες καταφεύγουν σε απειλές, μέσω των κοινωνικών δικτύων, όπως αναφέρει το περιοδικό “Der Spiegel”.
Ορισμένα απ’ αυτά τα μηνύματα, όπως αναφέρεται, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, εκφοβίζοντας πολιτικούς και απειλώντας ακόμη και τις ζωές δημοσιογράφων.

Στις περισσότερες επιστολές προειδοποιούνται οι Γερμανοί βουλευτές, ότι, αν περάσει το ψήφισμα, θα «δηλητηριάσει την ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ Γερμανών και Τούρκων σε αυτή την χώρα, αλλά και στην Τουρκία»

Μάλιστα και ο ίδιος ο Πρόεδρος των Γερμανών “Πρασίνων”, Cem Ozdemir, ο οποίος είναι τουρκικής καταγωγής, ήταν ένας από τους βουλευτές, που έλαβαν υβριστικά μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, του Twitter και του Facebook.
Το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” επισημαίνει, ότι στις περισσότερες επιστολές προειδοποιούνται οι βουλευτές, ότι, αν περάσει το ψήφισμα, θα «δηλητηριάσει την ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ Γερμανών και Τούρκων σε αυτή την χώρα, αλλά και στην Τουρκία».
Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μας και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε την Γερμανία, ότι αν ψηφίσει την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, θα βλάψει τις διμερείς σχέσεις των δύο εθνών.

Spiegel_01

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ