-Η προθεσμία αφορά όλους τους υποψηφίους, που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), είτε με το παλιό-καταργούμενο σύστημα, είτε με το νέο σύστημα.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, όλοι οι υποψήφιοι, που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.
Η προθεσμία της υποβολής της Αίτησης-Δήλωσης υποψηφιότητας για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), είτε με το παλιό-καταργούμενο σύστημα, είτε με το νέο σύστημα, αρχίζει την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου και τελειώνει την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας θα αναρτηθούν τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι, που θα περιγράφουν πλήρως την διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

Επισημαίνεται, ότι η ανωτέρω προθεσμία (11-29 Φεβρουαρίου) είναι αποκλειστική και θα τηρηθεί αυστηρά, ενώ μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.
Τις επόμενες ημέρες θα σταλούν στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης. Ο υποψήφιος θα μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση, που αναλογεί στην περίπτωσή του, είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του. Στην συνέχεια, θα συμπληρώνει την Αίτηση – Δήλωση, σύμφωνα με τις οδηγίες, που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.YPOURGEIO1
Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στον σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, θα αναρτηθούν τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι, που θα περιγράφουν πλήρως την διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (δηλαδή ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος, παλιό ή νέο σύστημα).